Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Privește, Ascultă, Gustă, Miroase, Atinge: Trecutul vorbește neîntrebat!
(Arte vizuale)
Luna martie vine cu o noua serie a tururilor ghidate Harta senzoriala a Bucurestiului. Din cartierele Evreiesc si Dorobanti, unde am inceput sa completam Harta in toamna trecuta, cu casele Bacovia, Musatescu, Pop-Sturza si Bercovici, ajungem acum in cartierele Armenesc si Cotroceni.
Traversam orasul pe o axa care ne leaga de evenimente istorice - de la Revolutia din 1848, la Mica Unire din 1859 si la Marea Unire din 1918, trecand prin cele doua razboaie mondiale. 

Ne oprim de data aceasta in casele locuite candva de scriitori pe care cu totii i-am studiat in scoala si pe care acum ii coboram din manuale ca sa vi-i prezentam asa cum erau in viata de zi cu zi, vizitam un loc de care se leaga strans istoria presei romanesti si cunoastem avatarurile a patru vechi familii nobile romanesti prin vocea urmasului lor contemporan cu noi. Si nu, nu ne referim la avatarurile din jocurile video, desi doua dintre tururile din aceasta primavara vor fi destinate in special copiilor, care insa vor plonja in realitatea istorica reala, nu in cea virtuala.

Tururile Harta senzoriala a Bucurestiului # 2 vor avea loc in zilele de 2,3,4,5, respectiv 15,16,18 si 19 martie, cu incepere de la ora 19.00. Participarea la tururi este gratuita si se face pe baza unei inscrieri prealabile pe  http://hartasenzoriala.com/tururi/ sau prin email la adresa povesti@hartasenzoriala.com. Numarul maxim de participanti la fiecare tur este de 15 persoane. 

Harta Senzoriala a Bucurestiului este un proiect cultural care consta intr-un tur ghidat performativ prin istoria recenta si mai putin recenta a unor locuri relevante pentru oras. Utilizand conceptul site-specific, Harta Senzoriala a Bucurestiului pune in evidenta cladiri pe langa care locuitorii orasului trec, in goana cotidina, fara sa le acorde mare atentie, ratand sansa de a le cunoaste trecutul. 

Ca si la prima editie a Hartii senzoriale, conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus in practica de o echipa care a lucrat colaborativ pentru fiecare statie a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit in acestea si cu cei care le locuiesc sau le folosesc in prezent.
Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid si performer; Maria Draghici, video artist; Mara Maracinescu ( Ear to Bucharest), sound architect; Ioana Gontea, comunicare.
Detalii si informatii suplimentare sunt disponibile pe www.hartasenzoriala.com

hs2-cover


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate