Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Studenții expun la concertul violoncelistului Adrian Naidin de la Cluj
(Arte vizuale)
Forma si Culoare, jazz si rock, apa si foc, versuri soptite de un violoncel rebel si percutii in rafale intr-un spectacol-eveniment sustinut de violoncelistul Adrian Naidin luni, 6 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj Napoca.
In deschiderea concertului va avea loc vernisajul expozitiei “Culoare versus Forma, Exercitii de trans-fotografie”, un proiect experimental, care integreaza, in structuri si limbaje artistice contemporane, cercetari academice din aria semanticii si a poeticii vizuale. Un exercitiu de reconfigurare a lumii prin decupaje din atelier si din cotidian, intr-o selectie de 20 de lucrari exceptionale, semnate de studenti din anul II ai Departamentului “Fotografie-video si procesare computerizata a imaginii” a Univesitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca.

In lumini si umbre, forme si culori, autorii propun un parcurs in care traditia si experimentul si-au gasit firesc loc, stare si rost, intru poezia epresivitatii vizuale. Iar acesta deschide usa catre o noua aventura, de data aceasta intr-un univers imaginat la granita jazz-ului cu rock-ul, la granita muzicii culte cu un filon etno autentic. Tobe si violoncel, un proiect la randul sau experimental, explorat in premiera mondiala, va fi prezentat intr-un spectacol multidisciplinar, delicat si viguros, realizat in coproductie cu TVR Cluj.

„Nimeni nu mai face, pe Glob, violoncel cu toba. E o premiera mondiala. Cele doua instrumente, care aparent nu au nimic in comun, merg de fapt extraordinar impreuna, la nivel inalt, de mare performanta. il apreciez foarte mult pe John Micu, care este pentru mine cel mai mare tobosar, nu numai din Romania. Nu bate in tobe, ci canta. intregul proiect pe care il facem impreuna l-am gandit pentru el si tobele lui. Am asteptat 20 de ani ca sa intalnesc un tobosar ca el“,

spune violoncelistul Adrian Naidin

naidin_gabriela-alba


CULOARE VERSUS FORMA. “Din imaginile create in alchimia atelierului experimental si din cele ce populeaza media cotidianului au fost alese fragmente care sa foloseasca unor colaje vizuale. Proiectul ‚Culoare vs forma’ este un experiment propus studentilor de la Departamentul ‚Fotografie-video si procesare computerizata a imaginii’, care au pornit prin a caligrafia, prin a desena si colora suprafete bidimensionale, care apoi au fost modelate catre un para si meta-peisaj. Transformarea din bidimensional in tridimensional a fost investigata si inregistrata fotografic, iar rezultatele au fost supuse modelarii creative, glisand intre reperele conventionale si neconventionale ale prelucrarii imaginii in laboratorul digital. A rezultat un parcurs in care traditia si experimentul si-au gasit firesc loc, stare si rost, intru poezia epresivitatii vizuale. Fotografia de azi isi declina extensiile pe vertical si pe orizontal, interpeland si partenerizand cu varii vecinatati dinspre artele vizuale sau din teritorii ale interdisciplinaritatii”, spune curatorul acestei expozitii, profesorul Dorel Gaina. 

Va asteptam luni, 6 martie, incepand de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor, pentru un spectacol eveniment prezentat in premiera la Cluj Napoca. Biletele se gasesc in retelele biletmaster.ro si eventim.ro. Pretul biletelor este de 20, 32 si 48 lei.

TARI CA PIATRA. Violoncelul lui Adrian Naidin spune povesti. Suna ca o intreaga orchestra uneori, alteori sopteste sau ingana versuri. Stralucitor in partiturile clasice, ingenios si tehnic in jazz, plin de forta si har in folclor, Adrian Naidin exploreaza, cu fiecare miscare de arcus, nuante si esente. Il secundeaza tehnicul Ionut Micu, percutionist cu o admirabila deschidere spre genuri contemporane, care adauga un viguros filon etno-rock celor mai sofisticate acorduri fusion europene. Pornit dintr-o mare prietenie si de la cateva exercitii de virtuozitate, un proiect hibrid care a cucerit scenele bucurestene ajunge in premiera la Cluj, cu ritmuri in forta si cu o poveste de demult, innobilata cu un glam cult contemporan. Exceptionalul violoncelist Adrian Naidin si tobosarul de geniu Ionut Micu, doi muzicieni desavarsiti, ambii trecuti prin proba de foc a legendarilor Phoenix, au imaginat impresionante compozitii hibride, explorand, fiecare in maniera proprie, filonul etno si ritmicitatea traditionala, pentru a le reinterpreta in maniera actuala, adaugand sensuri si nuante insolite muzicii traditionale. 
Prezentat cu casa inchisa de doua ori in aceeasi zi la Teatrul National din Bucuresti, proiectul „Tari ca Piatra“ nu este doar o banala revenire pe scena a violoncelistului Adrian Naidin dupa incidentul petrecut pe 28 septembrie 2016, cand artistul a cazut de la etaj in cursul unei operatiuni a politiei antidrog. Dupa doar trei luni de convalescenta, Adrian Naidin canta din nou, trecand cu maiestrie peste capriciile vremurilor, pentru a-si imbraca acordurile in iubire, adunata, in toate formele ei, intr-un suflet zidit in emotii.

Artistii expozanti:

Bica D.T. Paul-Antonio, Birsan C. Bianca-Nicoleta, Bocaniciu T.N. Otilia, Bodescu C.D. David, Bojor I.V. Ovidiu-Valeriu, Both L.G. Mátyás, Butuza I. V. Loredana-Gabriela, Chircea D. Andrei-Mihai, Cretu V. Sofia, Croitoru M.D.  Iulia-Mihaela, Dinca I. David-Andrei, Fatiol D. Ricardo-Norbert, Feidi C. Georgiana-Irina, Fiuciuc D.M. Andrei-Nicolas, Fulop L. Eduárd, Girboan-Rusneac E.G. Tudor-Andrei, Goras Gh.S. Luisa-Natasa, Gorgan (Givan) V. Iulia-Monica, Imecs I. László, Magurean P. Anca-Ioana, Milonean D. Vlad, Motrescu V.Gh. Emanuela, Nasca P.D. Diana-Roxana, Negoi N. Teofil-Gabriel, Nicoara J.C. Maria, Novaceanu A. Daniel-Gheorghe, Papiu M.G. Radu, Pop-Vancea A. Darius, Preda C. Luiza-Paula, Sandu V. Gheorghe-Iulian, Sandru S.O. Stelian-Gabriel, Sovrea C. Maria, Timis D. Carmen-Andreea, Trombitas A.D. Angelo-Daniel, Zamfirache V. Teodora-Stefania, Zsebe A. Henrietta. 

eduard-fulop-expozitie

Eduard Fulop Expozitie


ionut-micu

Ionut Micu


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate