Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Răpirea din Irak – re-enactment la Borderline Art Space
(Arte vizuale)
Vineri, 17 martie, de la orele 19:00 si 20:00, Borderline Art Space gazduieste performance-ul „Rapirea din Irak”, in regia Ioanei Paun, cu participarea actorilor Maria Popistasu, Paul Dunca si Alec Secareanu. Acest performance are loc in cadrul expozitiei „Imaginarul colectiv ca rezultat al selectiei naturale” a artistului vizual Catalin Rulea.
Performance-ul a fost conceput in cadrul expozitiei „Totul e regizat”, care a avut loc la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti in iarna anului 2016. 

La data de 28 martie 2005, trei jurnalisti romani (Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci si Marie Jeanne Ion), care se aflau in capitala irakiana pentru a realiza interviuri cu noii conducatori post-Saddam, au fost rapiti. Dupa ce au fost tinuti 3 zile intr-un loc necunoscut din Bagdad, jurnalistii rapiti au fost transferati la 1 aprilie 2005 in beciul unei ferme, aflata la 15 km sud de capitala irakiana, fiind eliberati dupa 55 de zile.

Trei actori, interpretand jurnalistii romani, realizeaza un re-enactment al celebrei rapiri, un eveniment despre care nu vom putea sti daca a existat vreodata, dar despre care presa romana si angajati ai SRI au speculat scenarii.

„Rapirea din Irak” este un exercitiu in care, colectiv, inventam realitati paralele, asemenea mass media. Pentru o buna desfasurare a evenimentului, va recomandam sa va documentati vizavi de relatari despre episodul rapirii, din cele mai obscure surse cu putinta.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile (mai exista disponibilitate doar pentru spectacolul de la ora 20.00). Va rugam sa confirmati participarea prin e-mail la office@borderlinespace.com.

Ioana Paun este regizor. A abordat in diverse circumstante artistice relatiile de putere in sistemul productiei de teatru. Productiile sale exploreaza, din perspectiva feminista, comportamentul uman in conditii feroce ale politicului, economicului sau ale sanatatii, printre care mentionam All Workers Go To Heaven, la Theatre Royal Stratford East (Londra), Inamicul poporului, la Teatrul Foarte Mic, sau Produse domestice, nominalizat la premiile AFCN pentru cel mai bun proiect de incluziune sociala. 

Borderline Art Space promoveaza arta contemporana produsa in diverse situatii sociale, politice si existentiale de granita si dezvolta discurs critic legat de problematici si poetici actuale. Borderline Art Space este interesat sa expuna atat artisti emergenti, cat si artisti cu o practica deja recunoscuta si, in timp ce contribuie la dezvoltarea structurii institutionale artistice, isi asuma, de asemenea, angajamentul pentru un rol educational.

Proiect sprijinit financiar de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Partener: Asociatia Culturala AltIasi. Sponsori: Mobexpert, Gramma Winery. Partener media: WINK.

vizual rapirea din irak


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate