Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
De la spațiul expozițional la alter-spațiu, cea de-a doua conferință din cadrul programului expozițional ArCuB 2017
(Viață)
Conferinta sustinuta de Simona Rauta, Alex Radu, Justin Baroncea si Silviu Padurariu propune un dialog interdisciplinar asupra spatiului expozitional.
Al doilea eveniment din seria de conferinte #CePuneminRama? din cadrul Programului Expozitional ARCUB 2017 va avea loc joi, 23 martie, incepand cu ora 18:00, in Sala Cafenea de la ARCUB, strada Lipscani 84-90.
Conferinta "De la spatiul expozitional la alter-spatiu" sustinuta de Simona Rauta (psihiatru, psihoterapeut, master in filosofie, membru al Royal College of Psychiatrists), Alex Radu (co-fondator Aiurart) Justin Baroncea (arhitect) si Silviu Padurariu (curator, Unrest/Bucharest), propune un dialog interdisciplinar asupra spatiului expozitional din mai multe perspective - sociologic, arhitectural si psihologic, pentru a cartografia interferenta si transformarile pe care le sufera obiectul de arta, spatiul si privitorul. 

Spatiul expozitional - privit ca spatiu arhitectural public, ca spatiu psihologic mental si ca spatiu tranzitiv prin mobilitatea expozitiei - devine o tema de analiza prin care se incearca o cartografiere a impactului si a influentelor dintre obiecte de arta, spatiu de expozitie si vizitator.

Prima prezentare, sustinuta de Alex Radu in colaborare cu Justin Baroncea si Silviu Padurariu, va urmari retrospectiv parcursul unei cercetari despre spatiul expozitional si designul/arhitectura de expozitie si tranzitivitatea acestor concepte la arhitectura si spatiul experientei intime si al experientei sociale a artei, o cercetare exploratorie, continua, punctata prin doua expozitii: Inner object in outer spaces / Inner spaces in outer objects (in Timisoara, octombrie 2015), respectiv Memory Leaks (la ARCUB si Spatiul Aiurart, in octombrie 2016).

’’Arta si expozitia privite ca un spectacol ar putea sa ne ofere un cadru de a vorbi despre acest du-te vino interior – exterior, ca o respiratie: spatii mentale, intime, de introspectie, arhivare, apoi reamintire, reluare din flux pentru un discurs, a experientei personale a artei noi vs. spatii reale fizice, sociale, ale vizitarii si receptarii artei cu „arhitectura lor vazuta ca o arhiva a utilizarii sociale a formei si socializare a problemelor spatiale.“ (Alex Radu)

A doua parte este sustinuta de Simona Rauta, psihiatru, psihoterapeut, master in filosofie, membru al Royal College of Psychiatrists. 

”Spatiul este abordat ca un intreg ale carui dimensiuni, cea exterioara, externalizata, vizibila (arhitectura, arta, urbanism etc) si cea interioara, personala, sunt permeabile si se co-genereaza." (Simona Rauta)

Ce punem in rama 1 - Mamuca MARe


Seria de conferinte #CePuneminRama?

Traim intr-o lume cu o atat de rapida si profunda transformare, incat am devenit, cu totii, cu sau fara voia noasta, mai mult sau mai putin participativ, creativi, "designeri" al unei lumi viitoare. Suntem toti, impreuna, de la persoane individuale la organizatii, firme, corporatii, institutii, comunitati sau autoritati, useri si creatori de continut, desenatori ai realitatii.
Intr-o perioada de democratizare a creativitatii, inclusiv in medii antreprenoriale, civile ori corporative, sub umbrela inovatiei, a start-up-ului sau a programelor de dezvoltare personala de tip dimineti creative, scrieri creative sau business si creativitate, nuantele de fond ale conceptelor de creativitate si creatie de arta ar putea fi confundate. Programul de conferinte lunare #CePuneminRama? functioneaza ca un mediu de analiza si schimb de idei al carui scop este constientizarea diferitelor fatete, pragmatice si estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePuneminRama? se adreseaza atat celor activi in institutiile culturale, in industria creativa si in scena de arta, de la artisti independenti la colectionari, cat si tuturor celor care doresc sa constientizeze rolul creativitatii in societate.
Cu un caracter interdisciplinar, #CePuneminRama? va aborda probleme de antropologie culturala, de discernamant estetic si de responsabilitate, prezentand exemple integrate din arta, design, arhitectura, cercetare, care pot conduce audienta la o privire lucida in sensul creatiei.

CePunemInRama__600x400

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. In 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.

ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival, al festivalului de muzica alternativa Sound& Vision si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate