Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Ediție aniversară Romanian Design Week
(Arte vizuale)
Cea de-a V-a editie Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din Romania, initiat de The Institute si organizat in parteneriat cu ING Bank, va avea loc in perioada 20 – 28 mai. 
Cinci editii mai tarziu de la prima editie pilot Romanian Design Week sunt convins ca provocarea pe care ne-am asumat-o la vremea aceea a fost una corecta.
Industriile creative din Romania se aflau la inceputul unei ere de expansiune si aveau nevoie de un astfel de eveniment. Drept dovada ca l-au imbratisat imediat si ca proiectul a crescut de la an la an. Si nu doar miscarea industriilor creative din Romania a rezonat cu proiectul nostru, am primit sprijin si aprecieri de la partnerii nostri europeni. Spre exemplu, tocmai ne-am intors de la London Fashion Week, unde Romanian Design Week a gestionat prezenta Romaniei la eveniment, iar in cadrul Vienna Design Week 2017, unde Romania e tara invitata de onoare, am fost mandatati de ICR sa reprezentam Romania. Felul frumos in care a crescut Romanian Design Week, aprecierea si caldura cu care a fost primit ne dau putere si resurse sa ducem proiectul mai departe si sa il facem pe cat de ampla este forta acestei miscari a industriilor creative romanesti, declara Andrei Gavrila-Bortun, CEO The Institute. 

In efortul de a-si atinge obiectivele asumate, The Institute se bucura de parteneriatul demarat in 2014 cu ING Bank, prin care sunt incurajate atat antreprenoriatul creativ din Romania, cat si dezvoltarea urbana cu ajutorul energiei si resurselor industriilor culturale si creative.

„Romanian Design Week aduce in fata acea Romanie plina de energie, vibranta si creatoare. Aceasta initiativa este, intr-o buna masura, o oglindire a misiunii ING, aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri. Alaturi de The Institute, ne bucuram ca putem sustine si incuraja un grup din ce in ce mai mare de creatori, designeri si arhitecti care ne pot influenta in bine viata si mediul in care traim. Credem ca impreuna putem molipsi de creativitate din ce in ce mai multi oameni care isi doresc un viitor mai frumos «desenat»”,

declara Iosefina Frolu, Director Corporate Communication ING Romania. 

Pentru a celebra editia aniversara, boardul creativ Romanian Design Week s-a imbogatit cu noi membri, care contribuie la selectarea si promovarea proiectelor din cadrul expozitiei centrale. Astfel, pe langa membrii boardului creativ Romanian Design Week de pana acum, din care faceau parte - Adrian Soare, arhitect partener SYAA, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro, si Ovidiu Hrin, Synopsis, anul acesta se alatura boardului creativ si: Stefan Ghenciulescu, arhitect, publicist si cercetator in domeniul arhitecturii si urbanismului, redactor-sef al revistei Zeppelin, conferentiar universitar in cadrul UAUIM, Andreea Badala, Fashion Designer-ul din spatele brandului MURMUR, Emilian Cartis, Product Designer leading Product Design + Innovation pentru PepsiCo Europe, initiatorul Design Council Romania si Stefan Vasilachi, Group Creative Director, Geometry Global.

Ca in fiecare an, Romanian Design Week va include in programul sau expozitia centrala organizata de The Institute si un circuit al evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul si toate disciplinele acestuia - arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic si ilustratie, design vestimentar, design de obiect - dedicate atat publicului larg, cat si profesionistilor. Romanian Design Week va aduce in lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate in ultimul an si pe autorii acestora iar designul expozitiei centrale va fi semnat in continuare de arhitectul Attila Kim.

RDW 2013 (3)


Romanian Design Week este cel mai mare eveniment multidisciplinar din Romania, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania. 
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. 

Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2017, RDW va avea loc in perioada 20 mai – 28 mai. 

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
institute.ro/romanian-design-week
facebook.com/romaniandesignweek

The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 18 ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industrilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international.  
Proiectele The Institute se bucura de sprijinul Absolut, glo iFuse, Tastemakers, Illy si Ciuc.

RDW 2014 (1)


RDW 2014 (2)


RDW 2015 (2)


RDW 2015 (3)


RDW 2016 (1)


RDW 2016 (3)


RDW 2016 (4)


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate