Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC Palatul Parlamentului
(Arte vizuale)
METAREALIA – IN ACELA?I TIMP.
2META / Maria Manolescu, Romelo Pervolovici.
Curatori: Raluca-Elena Doroftei, Andreea Draghicescu
27.04.2017 - 08.10.2017
Expozitia METAREALIA - in acelasi timp prezinta preocuparile recente ale grupului de artisti 2META - Maria Manolescu si Romelo Pervolovici. Cunoscuti mai ales ca artisti media, ei abordeaza pictura ca mediu de exprimare incepand din 2010. Lucrarile celor doi se intersecteaza in jurul notiunii de meta. Pictura 2META cauta bresele in real, realitatile multiple, realul dupa real, cei 2 artisti lucrand impreuna pe panze diferite. in acelasi timp se deseneaza si o practica proprie, cu estetici identificabile, radical distincte si inconfundabile. Metarealia circumscrie un spatiu vizual hibrid in care ideea se uneste cu materia. (Raluca-Elena Doroftei, Andreea Draghicescu, 2META)

Arhitect: Radu Pervolovici
Coordonator MNAC: Magda Predescu
Proiect castigator al Apelului de proiecte MNAC 2015

ERROR 404. TERITORII ALE ABSENTEI
Curator: Horea Avram
Artisti: Alexandru Antik (RO), Gary Hill (US), Kinema Ikon (RO), Mihaela Kavdanska (RO/BG/AT),Yann Le Guennec (FR), Klaus Obermaier (AT), Pipilotti Rist (CH), Dilma Yordanova (RO/BG)
27.04.2017 - 08.10.2017
Proiectul Error 404.Teritorii ale absentei este o expozitie-cercetare care pleaca de la mesajul primit atunci cand utilizatorii acceseaza un website defect sau un link corupt. „Eroarea” in acest caz, insa, trimite mai degraba la absenta, mai exact la absenta teritoriului, a spatiului functional si comunicational, a informatiei ca atare. Lucrarile incluse in acest proiect au de-a face, intr-un fel sau altul, cu ideea de eroare, disfunctionalitate, lacuna sau defect intelese in egala masura in sens concret (tehnic, formal, vizual) si in sens figurat, ca (im)posibilitate a reprezentarii, a comunicarii, a interactiunii corporale la granita dintre real si virtual. (Horea Avram)
Coordonator MNAC: Adriana Oprea
Partener: Asociatia ElektroArts
Proiect castigator al Apelului de proiecte MNAC 2014

In cadrul vernisajului, Klaus Obermaier va sustine performance-ul multimedia FACELESS, la ora 20:00. FACELESS exploreaza potentialul vizual si simbolic al fetei umane in relatie cu elemente sonore si texturi imersive produse electronic. Obermaier duce mai departe experimentele tehnologice de transformare a corpului pana la totala alienare, prin utilizarea unor tehnici variate, bazate pe perturbarea semnalului, reprezentari fragmentate si manipulari digitale ale vocii. FACELESS reia cateva dintre elementele instalatiei interactive VISAGE R-0-R, prezenta in expozitia Error 404.Teritorii ale absentei. (Horea Avram)

EFEMERISTUL. O RETROSPECTIVA MIHAI OLOS
Curator: Calin Dan
Asistent curator: Sandra Demetrescu
10.11.2016 - 08.10.2017

Efemeristul este o explorare semnificativa a operei lui Mihai Olos (1940 – 2015), probabil cel mai important artist postbelic din Romania, spirit inrudit cu Buckminster Fuller, Yona Friedman si alti vizionari. Activ intre Romania si Germania, Olos a lasat in urma sa un corpus impresionant de lucrari, explorand diferite medii (pictura, sculptura, desen, ceramica, vestimentatie, performance, poezie) si directii stilistice ale modernismului tarziu, precum conceptualismul si minimalismul. Al doilea episod a expozitiei inaugurate in noiembrie 2016 dezvolta cunoasterea vietii si operei lui Olos prin fotografii, documente, obiecte si o selectie cuprinzatoare de desene. (Calin Dan)
Design expozitie: skaarchitects
Parteneri: Galeria Plan B Cluj / Berlin, Olos Estate, Muzeul tarii Oasului, Muzeul de Arta Baia Mare, Muzeul Municipiului Bucuresti / Colectia de Arta Ligia si Pompiliu Macovei, Pinacoteca Municipiului Bucuresti

TRIAJ 
10.11.2016 / 27.04.2017 - 08.10.2018

Continuand abordarea propriei colectii ca baza de date aleatorie (demers inaugurat in expozitia Colectia ca arhiva, 2015), MNAC foloseste spatiile incarcate simbolic de la parterul sediului sau din fosta Casa a Poporului ca pe o statie de triaj, unde lucrarile de arta sunt aduse pentru vizionare, dar si pentru conservare, in cadrul unei operatiuni complexe de reorganizare a depozitelor.
Design expozitie: atelier ad hoc
Coordonator MNAC: Irina Radu

APOSTROF. TOTUL A INCEPUT CU O EZITARE A PORTARULUI
IRINA BOTEA BUCAN (RO)
Capitolul VI al proiectului expozitional in sase parti „Punctul alb si cubul negru”
Expozitie conceputa si curatoriata de Anca Verona Mihulet
Input curatorial: Diana Marincu
27.04.2017 - 14.05.2017

Expozitia personala a Irinei Botea Bucan reprezinta ultimul capitol al proiectului curatorial in sase parti „Punctul alb si cubul negru”, desfasurat in perioada noiembrie 2015 - martie 2017. Expunerea a fost construita in mai multe etape incepand cu anul 2014, ajungand ca aceasta formula sa se compuna in jurul a trei nuclee – o serie de sase filme care trateaza istorii secundare, suspendate, mare parte necunoscuta privitorilor; o selectie de filme concentrata pe gesturi si fragmente comportamentale; si o a treia directie, care prezinta doua povesti personale, marcate de antagonismul dintre privat si public, proiectate la Sala Dalles si vizibile din strada.
Arhitect: Attila Kim
Coordonator MNAC: Malina Ionescu
Cu sprijinul: add, aiurart, BenQ, Galeria Anca Poterasu
Proiect castigator al Apelului de proiecte MNAC 2014

credit - Nicu Ilfoveanu
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate