Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Zilele MNIR - 45 de ani de la inaugurare
(Arte vizuale)
Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) celebreaza 45 de ani de existenta printr-o ampla serie de evenimente ce vor avea loc in perioada 8-12 mai 2017, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucuresti.
Manifestarile dedicate aniversarii debuteaza luni, 8 mai, cu deschiderea oficiala la care vor participa inalti demnitari, reprezentanti de seama ai institutiilor de cultura din Romania, parteneri, sustinatori si colaboratori apropiati ai institutiei care au fost si sunt in continuare alaturi de muzeu. Cu aceasta ocazie va fi inaugurata expozitia MNIR 45 care prezinta istoricul Palatului Postelor - cladirea-simbol a Bucurestilor - , constituirea, evolutia si colectiile muzeului, publicatiile proprii, proiectele virtuale si planurile de viitor. La finalul zilei, ne vom bucura de un recital de muzica clasica sustinut de talentatii elevi ai Colegiului National de Arte „Dinu Lipatti”.

Ziua de 9 mai este dedicata specialistilor muzeului. In prima parte a zilei, seniorii, cei care au adus o contributie remarcabila la dezvoltarea si afirmarea Muzeului National de Istorie a Romaniei, vor face o scurta trecere in revista a carierei lor stiintifice, precum si a experientelor memorabile avute in cadrul MNIR. In partea a doua, vor avea loc prezentari ale sectiilor de specialitate. La ora 18:00 va avea loc vernisajul expozitiei Sarmizegetusa - inceputurile Daciei romane, proiect expozitional ce aduce in atentia publicului si a specialistilor date stiintifice si bunuri culturale de prima importanta rezultate prin sapaturile arheologice de data recenta realizate in cuprinsul acestui valoros oras antic.

Miercuri, 10 mai, incepand cu ora 11:00, vor avea loc proiectii de filme (Inaugurarea din 8 mai 1972), reportaje si documentare, avand ca subiect Muzeul National de Istorie al Republicii Socialiste Romania, realizate in epoca de Televiziunea Romana. Materialele au fost oferite cu amabilitate de catre Arhiva Media a TVR, unul  dintre partenerii oficiali ai  evenimentului.

In data de 11 mai, ora 11:00, se va desfasura conferinta de presa MNIR 45, urmata  de ceremonia de acordare a premiilor MNIR pentru mass-media, in cadrul careia vor fi oferite diplome aniversare, in semn de apreciere, jurnalistilor care au dovedit profesionalism in promovarea activitatilor organizate de muzeu.
 
In aceeasi zi, la ora 16:30, va avea loc, in prezenta domnului dr. Augustin  Lazar,  Procuror General al Romaniei, o noua proiectie a filmului The Hunt for Transylvanian Gold. Accesul se face in limita locurilor disponibile, cu inscriere prealabila la inscrierimnir@gmail.com.

Aniversarea continua vineri, 12 mai, cu ateliere educative si de creatie, care valorifica bogatul patrimoniu al muzeului. incepand cu ora 11:00, copiii vor afla povestea Ganditorului de la Cernavoda, la ora 13:00 vor avea ocazia sa descopere tainele numismaticii, iar la ora 15:00 vor asista la o prezentare de arme din colectiile muzeului. La ora 17:00 vor fi prezentate filmele documentare realizate de studentii UNATC in cadrul proiectului MNIR - Expozitiile si oamenii.

Accesul publicului la activitatile aniversare din zilele de miercuri, joi si vineri (10-12 mai) este gratuit. De asemenea, in perioada 4-14 mai 2017, Muzeul National de Istorie a Romaniei poate fi vizitat in mod gratuit.

Partenerii evenimentului Zilele MNIR - 45 de ani de la inaugurare: Arexim, Caru’ cu Bere, City Grill, Omniasig Vienna Insurance Group, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Miorita Landscape Travel, Medievalum Retail, Romano Electro (Roel Systems), Transglobus Art Services, CDM Prestari Servicii, Fundatia Dignitas, Asociatia Secular Umanista din Romania, Asociatia Redescopera Istoria.

Parteneri media: Televiziunea Romana, Fundatia Culturala Magazin Istoric, Onlinegallery.ro, Orasulvechi.ro, Parentime.ro.

Muzeul National de Istorie a Romaniei, infiintat in 1970 si inaugurat in anul 1972,  este  una dintre institutiile reprezentative ale culturii romanesti. Muzeul este adapostit intr-o cladire monument istoric, denumita in trecut Palatul Postelor, construita intre anii 1894-1899, pe baza planurilor arhitectului  Alexandru Savulescu.

Afis_MNIR 45


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate