Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colecționar
(Arte vizuale)
Cea mai importanta colectie de arta contemporana din anii 1970-1990, vernisata la ARCUB, in luna mai.
Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expozitia Ucenicie prin arte - Sorin Costina, colectionar, una dintre cele mai importante colectii de arta postbelica autohtona, ce cuprinde lucrari semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, stefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu, etc.
 
Expozitia Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colectionar, continua seria de prezentari monografice a colectiilor reprezentative de arta contemporana romaneasca, inceputa la ARCUB anul trecut, fiind a patra din acest ciclu. Reunind peste 40 dintre cele mai semnificative tablouri din colectia Sorin Costina, expozitia de la ARCUB este tototdata prima si cea mai ampla prezentare a diversitatii si a cuprinderii acesteia, dar si a semnificatiei sale ca reper central a ceea ce, in timp, s-a dovedit a deveni canonul artei romanesti a anilor 1970-1990. Expozitia permite si prilejuieste astfel nu doar o trecere in revista a acestui canon, ci si o cercetare lucida, critica, a credintelor, a aspiratiilor, dar si a practicilor, a cliseelor si a hibiridizarilor stilistice si ideologice care au marcat arta romaneasca in acest interval nevralgic al ultimelor decenii ale mileniului doi.

Sorin Costina s-a nascut, traieste si lucreaza ca medic la Brad, in judetul Alba. La Brad pare cel mai putin probabil sa se gaseasca cea mai importanta colectie de arta contemporana romaneasca din anii 1970-1990, cuprinzind circa 1000 de tablouri, desene, sculpturi si piese de ceramica. 

Omul Sorin Costina si istoria aparte a culturii si societatii romanesti din a doua jumatate a secolului XX au facut ca in locul cel mai atipic cu putinta sa apara cea mai tipica colectie de arta postbelica autohtona, in care toate numele-cheie ale culturii vizuale romanesti se regasesc, cu piese exceptionale. Colectia Sorin Costina este un compendiu de arta romaneasca contemporana. O anumita parte a artei romanesti, de dupa anii 1960. 

Expozitia va putea fi vizitata la sediul ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) pana pe 25 iunie, de luni pana duminica, in intervalul orar 14:00-22:00, iar accesul este gratuit.

Curator: Erwin Kessler

AFIS Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colec?ionar


Misiunea Primariei Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, este sa celebreze mostenirea culturala a orasului si a bucurestenilor, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei. 

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti transforma orasul prin intermediul culturii. Festivaluri de traditie, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu strazile orasului de culoare, muzica si creativitate. 
ARCUB. Eveniment. Strada. Tetaru. Expozitie. Concert. Festival. 
Spatiul de intalnire pentru arta si cultura Bucurestiului. 


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate