Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Expoziție de pictură Mihai Puricel
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala ARTAR va invita in perioada 8 – 22 mai 2017 sa vizitati expozitia artistului Mihai Puricel „Fara titlu, fara titluri” organizata de Galeria Elite Prof Art.
Vernisajul va avea loc joi, 11 mai la ora 18 in sediul galeriei din Cotroceni, strada dr Ioan Nanu Muscel 13 Bucuresti.
In deschidere va lua cuvantul criticul de arta Roxana Barbulescu.

“Fie ca sunt naturi statice cu flori, fie ca sunt peisaje, artistul reuseste in lucrarle sale din aceasta expozitie Fara titlu, fara titluri sa conserve puritatea senzatiei si sa o transmita plastic printr-o simplificare a datelor reale, carora le accentueaza caracterul plastic intr-o maniera discreta, si printr-o viziune artistica ce se impune prin sinceritate si sensibilitate camuflate in combinatiile cromatice, in ritmurile si in echilibrul formelor reprezentate.” 
Roxana Barbulescu – critic de arta

“Cine este Domnul Mihai Puricel?
Un cineva, un personaj atipic, poate fi oricine, dar cu prisosinta pictor. Asta poate si asta face cel mai bine. Lejeritatea tonurilor si tentelor, fara incorsetare ii transforma limbajul plastic intr-un dicteu firesc al Sinelui.
Posedat de emotii in fata peisajului, cu preponderenta, face ca suprafata picturala cu strafulgerari de lumina si culoare, sa vibreze. Cu tonuri apropiate si in acelasi timp indepartate unele de altele, unicul scop devine: Armonia Suprafetei Picturale.
Linia ce apare in suprafetele pictate ( in natura nu exista ) apartine doar limbajului plastic. Ea este o masura, o limita a intinderii culorii si nimic mai mult. Sugerarile unor culori, imping starea de poezie plastica spre inefabil. Marii Maestrii spuneau ca, o culoare o folosesti la forta ei, o a doua o diminuezi, iar o a treia o sugerezi.
Avand toate datele picturii ne arata straduinta si obstinatie in variantele pe aceeasi tema. Asta inseamna o mare dorinta de intelegere a demersului si adevarului plastic.
Ca privitor de suprafete picturale nu pot face o clasificare in sensul in care o anume lucrare ar putea fi evidentiata, probabil ca autorul tine la toate, asa cum este si firesc.
Cele spuse de mine sunt o modesta si subiectiva parere de “trebaluitor” pe langa sevalet, fara a fi o dizertatie exhaustiva, iar completarea pentru cele nespuse este rezervata lucrarilor pictorului, ce vor spune mult mai multe.”
Constantin Andronic - un pictor carcotas

Mihai Puricel - Fara titlu fara titluri


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate