Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
TES la Noaptea Muzeelor și Noaptea Sinagogilor
(Arte vizuale)
In cadrul evenimentelor speciale organizate la Muzeul National al Literaturii Romane, cu ocazia celei de-a 13 editii a Noptii Muzeelor, Teatrul Evreiesc de Stat prezinta sambata 20 mai, ora 22:00 la Muzeul National al Literaturii Romane (Strada Nicolae Cretulescu nr. 8), spectacolul de muzica si poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus.
Spectacolul vorbeste despre dragoste, speranta, nastere, moarte, supravietuire, iertare, acceptare, feminitate, barbatie, este  realizat pe versurile poetilor stefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr si propune o incursiune in universul  (amenintat  cu distrugerea) relatiei dintre barbat si femeie. Centrul acestui univers este femeia.

“Femeia ce asista neputincioasa la catastrofele lumii. Femeia “protejata”, “menajata” de focul deschis al razboaielor. Femeia care are datoria de a aduce pe lume viata si careia i se pretinde iubire in toate formele. Femeia are drepturi: dreptul de a-si plange sotul, copiii, fratii, dreptul de a-si striga disperarea in cuvinte, versuri, melodii mestesugit alese, compuse. Toate acestea sunt pana la urma locuri comune si clisee contrazise brutal de realitatea crunta a razboaielor. in orice epoca, in orice timp, sub orice pretext, cu orice deznodamant, la orice varsta, razboaiele transforma femeia in bocitoare. Urcata pe un piedestal iluzoriu de sperantele noastre, razboiul, ambitiile si conflictele sociale, politice, religioase o vor spulbera, transformand “esenta vietii” in cenusa.”

(Maia Morgenstern)

,,Muntele Sinai? Nu. Muntele Venus. Ce emotii trezeste in mine? Trezeste femeia din mine.  Muntele lui Venus!” (A. G.Weinberger).

Spectacolul de muzica si poezie De la muntele Sinai la muntele lui Venus este realizat cu participarea extraordinara a lui A.G. Weinberger si a actorilor Dorina Paunescu, Luana Stoica, Alina Tomi si Marius Calugarita.

De la muntele Sinai la muntele lui Venus acorda o atentie deosebita poeziei feminine, avand-o ca invitat special pe doamna stefania Mihalache,  laureata a premiului Matei Brancoveanu pentru literatura 2016.

„Cartea stefaniei Mihalache are precizia celor mai sofisticate ecografe de ultima ora care pot reda cu finete ce se intampla pe dinauntrul corpurilor, tesuturilor, mintilor legate intre ele prin cordoane nevazute.” (Svetlana Carstean)

In cadrul Noptii Sinagogilor, Teatrul Evreiesc de Stat va da intalnire de la ora 23.30 la Sinagoga Mare (Str. Vasile Adamache, nr. 11) prezentand scene din spectacolul BUCUREsTI 41-TUR RETUR, scenariul Andreea Chindris, Alexa Bacanu, Alexandru Berceanu, in regia lui Alexandru Berceanu si in interpretarea actorilor Liviu Lucaci, Viorel Manole, Darius Daradici, Monia Pricopi si Mircea Dragoman. BUCURESTI 41-TUR RETUR este un spectacol unicat de teatru-document, o adevarata lectie deschisa de istorie care reaminteste, puncte negre, tragice din istoria noastra, evocand atrocitatile comise de oamenii lui Horia Sima in ianuarie 1941 asupra comunitatii evreiesti.

Detalii si informatii suplimentare despre cele doua evenimente puteti afla apeland unul dintre numerele de telefon 0743.215.998 sau 0747.085.477.
Intrarea va fi libera!

Poster A2


Afis Noaptea Muzeelor


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate