Proiectiile vor avea loc pe parcursul a trei zile si o mare parte dintre regizori si protagonisti vor fi prezenti pentru discutii interactive cu publicul. Pe langa filme, Caravana isi propune sa deschida lumea documentarului si printr-o sesiune de master class sustinuta de filmologul Cristian Tudor Popescu: Subfictiunea documentara a ororii. Lagarul si bomba atomica, sambata, 20 mai, de la 14:30 la Ambasada.
Proiectiile debuteaza vineri, incepand cu ora 17:00, cu scurtmetrajul regizat de Alex Pintica, Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea, in care identitatile autorului si artistului se contopesc. Mai departe, un alt scurtmetraj studentesc prezinta cultura Capoeira, dansul libertatii* (R. Enxhi Rista). De la 17:45 incepe un documentar hibrid scos din urban in regia lui Norbert Fodor, Proiectionistul*, iar de 18:40 cadrul se schimba cu o poveste dintr-un sat din Transilvania, a carei protagonista, Angela*, se afla la granita dintre familie, iubire si credinta (R. Botond Püsök). O calatorie muzicala programata de la 19:30 aduce in atentie muzicienii romani care pastreaza folclorul ca element cheie al muzicii lor, indiferent ca este jazz sau hip hop, prin 100 de movile* (R. Max T. Ciorba). Seara se incheie cu documentarul interactiv Cealalta fata* realizat de Cinty Ionescu si reprezinta un performance live care propune o explorare audio-vizuala a depresiei.
Ziua de sambata aduce pentru cinefili master classul semnat de Cristian Tudor Popescu de la 14:30, iar de la ora 17:00 - ultimele proiectii de film. Din program fac parte productii care exploreaza lumea dincolo de granitele Romaniei, precum scurtmetrajul Perfection is Forever – o co-productie cu Marea Britanie semnata de Mara Trifu, Stories in Tea Cups* – o felie de viata din China dezvaluita de frunzele de ceai (R. Mirona Radu) sau 10:34 to Belgrade*, un documentar care studiaza personaje interesante ale Belgradului, in regia Ioanei Grigore. De la 18:30 va fi proiectata povestea fiului ilegitim al lui Constantin Brancusi, in cautarea tatalui pierdut (R. Ionut Teianu), iar finalul serii il aduce in fata spectatorilor pe Rodion Ladislau Rosca, parintele muzicii electronice din anii '70 in Romania, protagonistul filmului Imagini din vis* (R. Sorin Luca).
Ultima zi gazduieste o proiectie speciala, in memoria lui Gabriel Mafa, liderul formatiei Negura Bunget. De la ora 19:00, in Daos Club, va fi prezentat filmul 100 de movile*, realizat in 2016, in care apare si Gabriel.
Caravana Docuart la Timisoara se desfasoara pentru al 3-lea an in cadrul festivalului studentesc StudentFest. Evenimentul aflat la a 4-a editie are scopul de a promova productii de documentar exclusiv romanesti in mai multe orase ale tarii si reprezinta o extensie a festivalului Bucuresti Docuart Fest, in cadrul caruia majoritatea filmelor incluse in program au fost premiate anul precedent.
Proiectul este organizat de asociatia culturala pentru film documentar romanesc Docuart si este co-finantata de Centrul National al Cinematografiei (CNC) si Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Intrarea in lumea documentarului este libera pe parcursul tuturor proiectiilor si masterclassului deopotriva.
Programul complet pe caravana.docuart.ro
* proiectii urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri
. |