Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Eastwards Prospectus participă la Loop Fair și Granpalazzo
(Arte vizuale)
cu lucrari de Damir Ocko si, respectiv, Mircea Stanescu.
•In 2017, galeria a mai fost prezenta la doua targuri internationale de arta: Art Rotterdam si miart.
•Lucrari de Damir Ocko si Mircea Stanescu pot fi vazute la Bucuresti in aceasta perioada in expozitia de grup 'Seeing Ourselves Sensing', deschisa la Eastwards Prospectus pana pe 16 iulie.

Eastwards Prospectus la LOOP Fair 
25-26 mai 2017, Barcelona
Artist: Damir Ocko

Eastwards Prospectus la GRANPALAZZO
27-28 mai 2017, Palazzo Chigi din Ariccia (Roma)
Artist: Mircea Stanescu

Eastwards Prospectus participa saptamana aceasta la doua targuri internationale de arta contemporana: LOOP Fair (25-26 mai, Barcelona), cu un video de Damir Ocko, si GRANPALAZZO (27-28 mai, Palazzo Chigi din Ariccia, Roma), cu lucrari ale lui Mircea Stanescu.

La LOOP Fair, fondat in 2003 ca primul targ dedicat exclusiv descoperirii, promovarii si achizitiei de lucrari de arta video, filmul lui Damir Ocko, TK, face parte din selectia principala, alaturi de alte 44 de videouri si filme de  artist. Fiecare dintre ele este prezentat intr-o camera de hotel, un cadru unic menit sa favorizeze concentrarea  publicului si atentia pe care mediul videoului o presupune. Astfel, Hotelul Catalonia Ramblas este transformat in fiecare an pentru eveniment. 

Lucrare polifonica, in care se intalnesc poezia, muzica, miscarea si imaginea, TK (2014) dezvaluie interesul lui Damir Ocko fata de mecanismele corpului si fata de tematica violentei, a opresiunii si a rezistentei. Filmul se bazeaza pe un poem in opt parti si juxtapune doua tipuri de scene: primul urmareste mainile tremurande ale unui batran care sufera de Parkinson, in incercarea sa de a pune pe hartie un vers al poemului, in timp ce al doilea infatiseaza un grup de tineri, aproape complet dezbracati, care indura gerul intr-un peisaj de iarna inghetat.

TK si celelalte videouri si filme de  artist din program au fost selectate de comitetul LOOP Fair, format din colectionari cu un interes aparte fata de arta video: Jean Conrad & Isabelle Lemaitre, Haro Cumbusyan, Renée Drake si Marc & Josée Gensollen.

Una dintre cele 27 de galerii participante la GRANPALAZZO 2017, Eastwards Prospectus va prezenta lucrari in desen ale lui Mircea Stanescu. Evenimentul-expozitie se va desfasura la Palazzo Chigi, o resedinta baroca din Ariccia, la 18 km de Roma, aleasa tocmai pentru ca artistii, colectionarii si profesionistii din lumea artei sa se intalneasca intr-un loc retras, ce incurajeaza dialogul. 

La a treia editie, GRANPALAZZO reuneste galerii din Europa si din Statele Unite ale Americii care aplica o abordare curatoriala puternica in activitatea lor. Toate galeriile participa cu cate un proiect solo, al unui singur artist.

Alte lucrari de Damir Ocko si Mircea Stanescu pot fi vazute in aceasta perioada la Bucuresti, in expozitia 'Seeing Ourselves Sensing', deschisa la Eastwards Prospectus (str. Plantelor 50) pana pe 16 iulie. Group show-ul aduce laolalta zece dintre artistii care au avut expozitii personale la galerie de la infiintarea acesteia, in 2014.

Anul acesta, Eastwards Prospectus a mai fost prezenta la doua targuri internationale de arta, unde a adus in fata publicului artisti romani din noua generatie: Sebastian Moldovan la Art Rotterdam si Razvan Anton la miart (Milano). Printre alte participari la targuri se numara viennacontemporary (2016 si 2015), LOOP Barcelona (2016) si Artissima (2015, Torino).

DAMIR OCKO
Expozitii la Eastwards Prospectus: Repeat After Me, 2016, solo show, si 'Seeing Ourselves Sensing', 2017, group show
Nascut in 1977, traieste si lucreaza in Zagreb. 
In 2015 a reprezentat Croatia de la cea de-a 56-a editie a Bienalei de la Venetia. 
Alte expozitii recente (selectie): solo show-urile Year Out of Shape (Galleria Tiziana Di Caro, Napoli, 2016), Damir Ocko (DAZIBAO - centre de photographies actuelles, Montreal, 2016), Studies on Shivering: The Hunt (Gallery Kasia Michalski, Varsovia, 2015), Studies on Shivering (Temple Bar Gallery & Studios, Dublin, 2014) si Damir Ocko: The Kingdom of Glottis (Palais de Tokyo, Paris, 2012). 
A participat in numeroase expozitii de grup, inclusiv la Mudam - Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean din Luxemburg, Kunsthalle Wien si Muzeul de Arta Contemporana din Zagreb.
Lucrarile lui se afla in colectii publice precum Fondation Louis Vuitton (Paris), FRAC Le Plateau (Paris), CNAP - Centre national des arts plastiques (Paris) si Mudam (Luxemburg).

MIRCEA STANESCU 
Expozitii la Eastwards Prospectus: Abstract Matters, 2015, solo show, si 'Seeing Ourselves Sensing', 2017, group show
Nascut in 1954, traieste si lucreaza in Sibiu.
Face parte dintre artistii pregatiti in laboratoarele experimentale ale Atelierului 35 din Sibiu si Bucuresti, moment in care face trecerea la desen, instalatie si fotografie. A expus si a lucrat in muzee – Muzeul de Arta din Bucuresti (1990), Muzeul Brukenthal din Sibiu (1996, 1999), Muzeul de Arta din Cluj (1998), MuseumsQuartier din Viena (2002), Vargas Museum din Manila, Filipine (2016), dar si in spatii alternative – The Fabrik Workshop and Museum Philadelphia (1993), Fundatia La Napoule din Franta (1996), Brewery Project din Los Angeles (1999) - si in galerii – Galeria Christine Koenig (Viena, 2006).
A participat la Trienala de Desen de la Wroclaw (Polonia, 1992), Bienala de la Novi Sad (Serbia, 1999) si Periferic 3 (Iasi, 1999). Anul acesta va fi prezent in programul Bienalei Art Encounters (Timisoara). 

Eastwards Prospectus este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, in special din Europa de Est, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. Infiintata in 2014, Eastwards Prospectus are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri.  

A003_C002_1219BD
Damir Ocko, TK, 2014, imagine din film, video 4k transferat pe full HD, 19’ 46”, prin amabilitatea artistului si Eastwards Prospectus

2_Mircea Stanescu_Papers
Mircea Stanescu, Papers/ ’91, mixed media si desen pe hartie, 40x50 cm, prin amabilitatea artistului si Eastwards Prospectus

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate