Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Zidurile prind din nou culoare la Sibiu. Line-up-ul SISAF 2017
(Arte vizuale)
Sibiu International Street ART Festival anunta cei 24 de artisti romani si 3 internationali care vor revitaliza orasul prin arta urbana la editia a III-a, desfasurata in perioada 3-9 iulie 2017.
In acest an, primul Tur de Arta Stradala din Romania, care contine deja 31 de lucrari realizate in 11 locatii din Sibiu, va fi imbogatit cu alte murale ce vor colora zidurile gri ale scolilor si liceelor din oras.
Dintre zecile de artisti straini bine cotati care si-au dorit sa isi aduca aportul la ridicarea nivelului estetic al acestor locatii, au fost alesi Urka din Italia, Wasp Elder din UK si Camilo din Portugalia, care revine dupa o alta lucrare realizata anul trecut pe fatada unui liceu.
 
Alaturi de ei, nume de referinta ale street art-ului din Romania sau artisti plastici aflati la inceput de drum vor face parte din line-up-ul acestei editii. Printre acestia se regasesc cunoscutii Sweet Damage Crew, Kitra, The Orion sau Pisica Patrata – artistul care semneaza imaginea editiei 2017, dar si stefan Radu Cretu, care va realiza o instalatie.

Autorii noilor lucrari incluse in Sibiu Street Art Tour sunt artisti care s-au inscris la selectia proiectelor de arta stradala, desfasurata in luna aprilie, urmand tema editiei „a, b, z / 1, 2, 9 / smile, love, like”. Acestia vor putea realiza murale pe zidurile institutiilor de invatamant la singurul festival din lume care reuseste sa faca asta, an de an, cu sprijinul Primariei. In completarea lor, alti artisti vor avea sansa sa isi implementeze pentru prima data ideile pe panouri, chiar in centrul istoric al orasului, in timp ce iau pulsul trecatorilor si al publicului.

In paralel cu munca depusa de artistii street art in cele 7 zile de festival, SISAF propune un program plin de activitati conexe. Vor fi organizate conferinte si dialoguri despre arta si spatiu urban, intalniri cu artistii, workshop-uri, tururi si expozitii de fotografie. Piata Huet – zona 0 a festivalului, devine epicentrul street art-ului, fiind locul de intalnire al iubitorilor si pasionatilor de arta realizata si expusa in strada. Aici sunt programate concerte cu artisti din diverse zone muzicale, care vor anima atmosfera. suie Paparude si Dragonu AKA 47 si-au confirmat deja prezenta la festival si vor canta in cinstea spiritului liber al celor care simt si rezoneaza cu cultura strazii.
Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu si este sustinut de proiectul „Culorile Romaniei” - Policolor.
 
Mai multe detalii despre festival gasiti pe www.streetartfestival.ro
 
afis-sisaf2017-online
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate