Proiectul reprezinta retrospectiva ultimilor 4 ani de activitate ai artistului, concretizati in lucrari de grafica, pictura si sculptura.
Voicu Dragomir ne invita la a doua sa expozitie personala, intr-o lume misterioasa, geometrica si conceptuala, proprie lui. Seriile de lucrari construiesc o poveste in sine, transmitand multe despre perceptiile, trairile si modul de a gandi si a relationa al artistului. Seriile au in comun tendinta catre abstractizarea ideilor si a formelor si crearea unui univers interior specific artistului vizual.
Titlul expozitiei nu este intamplator, intrucat arta sa poate fi plasata la limita dintre geometrie, abstractizare, conceptualizare si sfera lirica, sensibila si plina de expresivitate a actului artistic, iar rezultatele demersului sau nu inceteaza sa ne surprinda.
Voicu Dragomir este un artist vizual cu o uluitoare siguranta si maturitate de expresie, fiind activ in mai multe medii, de la pictura, grafica si sculptura, la fotografie si instalatie. Experimentul, nonconformismul, conceptul unitar si rafinarea continua a modalitatilor sale de exprimare il recomanda drept un artist complet care anunta cu siguranta proiecte de anvergura.
Laura Lucia Mihalca, artist vizual, curator si jurnalist, a organizat numeroase expozitii personale si colective, la nivel local si national, colaborand de-a lungul timpului cu o serie de institutii cultural-artistice de prim rang si cu un numar impresionant de artisti contemporani consacrati. Curator a numeroase expozitii, a absolvit Facultatea de Istoria si Teoria Artei din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. S-a remarcat drept unul din cei mai activi tineri curatori din Romania, cu evenimente si expozitii organizate in intreaga tara. In ianuarie 2011 a fondat revista Art Out, al carui director si redactor-sef este si in prezent.
Gazda expozitiei este Centrul de cultura arhitecturala al UAR din Bucuresti, o cladire clasata recent monument istoric, atipica pentru Bucuresti, construita in anul 1898. Imobilul se evidentiaza prin folosirea unui limbaj arhitectural exterior de factura flamboyanta. Fantezia arhitectului se remarca pe fatada nordica, unde se afla cel mai amplu subansamblu decorativ al exteriorului, cel al intrarii principale. Acesta este compus in jurul loggiei cu arce polilobate flamboyante si a arcului lanceolat al intrarii. in interior, se disting incaperile de la parter cu plafoane decorate, „aparatul” format de holurile principale ale parterului si etajului si de casa scarii.
Art Out este o revista de arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare. Fondata in ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborari cu specialisti din tara si din strainatate, devenind una din revistele de prima importanta la nivel national pe plan cultural - artistic. in februarie 2014, Art Out a implinit 3 de activitate, definindu-se ca un actor important pe scena presei, artei si culturii romanesti, fiind un promotor si organizator de evenimente cultural-artistice remarcabile.
Creative arts reprezinta un concept novator pe piata cultural-artistica romaneasca, concretizat in oferirea de servicii complete de promovare, organizare evenimente, grafica si webdesign la cele mai inalte standarde calitative. Proiectul expozitional “Geometrii lirice” – Voicu Dragomir este punctul de lansare, deschizand seria de evenimente marca Creative Arts.
. |