In cadrul expozitiei vor expune: Constantin Flondor, Horea Pastina, Christian Paraschiv, Ion Grigorescu, Mihai Sarbulescu, Matei Lazarescu, Valentin Scarlatescu, Dan Mohanu, Cristian Ditoiu, Constantin Tinteanu, Mircea Roman, Ruxandra Grigorescu, Bogdan Vladuta si Florentina Voichi.
Din nevoia de a da vietii un inteles care de multe ori ii scapa, de a ordona Haosul care ii provoaca neliniste si spaima, omul instinctiv a incercat sa se puna pe sine in centru, sa masoare nemasuratul cu trimiteri permanente la faptura proprie, sa aseze si sa controleze obiectele in asa fel incat, intre peretii unei incaperi, sa reproduca Universul si intr-un anumit sens sa-l reinventeze.
Teatrul Lumii sau Teatrul Memoriei, dupa cum mai este cunoscut Cabinetul de curiozitati, prefera starea de impietrire a obiectelor golite parca de viata, in opozitie cu Lumea aflata in continua miscare si turbulenta, plina de pasiune si suferinta, care precum Sarpele Mitic este prada si pradator totodata, se autodevoreaza si renaste in permanenta.
Precursor al muzeului modern, cabinetul ne arata un fascinant univers al obsesiilor si pasiunilor, al ambitiilor si vanitatilor, un loc in care dorinta de cunoastere este de nestavilit. Alcatuit din colectii enciclopedice de obiecte apartinand istoriei naturale si geologiei, etnografiei, din pictura si sculptura, artefacte religioase si antichitati, menirea lui este sa uimeasca si sa surprinda.
Cabinetul propus de noi vrea sa fie un loc in care privitorul sa doreasca a cunoaste povestea din spatele fiecarui exponat, sa ceara lamuriri iar in lipsa acestora sa-si dea singur raspunsuri, cabinetul ideal este cel in care orice explicatie imaginata, oricat de fantezista, este plauzibila.
Expozitia este deschisa in perioada 22 iunie-22 iulie 2017, de luni pana vineri: 10:00-18:00 si sambata: 10:00-15:00.
. |