Evenimentul, curatoriat de Mihaela Ion, prin intermediul Revistei Atelierul si realizat cu sprijinul Directiei Judetene pentru Cultura Timis, ii aduce pe designerii Liliana Stoica (RO), Ciprian Manda (RO) si Angela Ciobanu (AT/RO), fiecare venind cu un stil propriu pentru produsele expuse, mobilier, tablouri 3D din lemn reciclat si respectiv bijuterii contemporane.
Obiectele de autor au spart bariera artei contemporane si locul lor este in cadrul galeriilor de arta si al muzeelor. Sunt necesare spatii de consum de cultura ale industriilor creative si culturale romanesti, iar expozitia Un nou trend de lifestyle isi propune sa aduca mai aproape creatorii de produse de publicul din Timisoara. Fiecare exponat are o poveste, o compozitie diferita, dar toate produsele sunt realizate de tineri designeri, care provoaca privitorii la schimbare, prin redefinirea decorului si a bijuteriei.
Liliana Stoica (RO) este fondatoarea atelierul Deco-Box, atelier de prelucrare a lemnului, primul atelier de arta 3D pe lemn, unde lucreaza alaturi de tatal sau - sculptor si restaurator de profesie. Deco-Box este povestea unei calatorii, cautarea unei pasiuni si imbratisarea chemarii creative organice, ce se afla in fiecare dintre noi. Pornind de la ideea ca suntem cu totii facuti din culoare, un conglomerat de vibratii si spatii, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a inceput un fir narativ care, prin bucati de lemn geometrizate si colorate au prins viata in atelierul sau de creatie. Prin combinatia inedita dintre lemn si culoare, Deco-Box a lansat, inca din 2013, un nou trend in designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personala si manifestarea originalitatii - „Life in Bold colors!”sau, mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianta vesela”. Artista lucreaza in atelierul sau din Bucuresti.
Pentru Angela Ciobanu interesul pentru bijuteria contemporana a aparut ca o schimbare fireasca de scara, pe care a avut ocazia initial sa o experimenteze in contextul mai amplu din punct de vedere dimensional - al arhitecturii. A inceput sa realizeze bijuterii aplicand acelasi proces creativ pe care il cunostea din arhitectura, insa, treptat a renuntat la formele geometrice si algoritmii matematici, in favoarea unei abordari experimentale. Fascinatia sa pentru imperfectiuni, detalii suprinzatoare plasate in forme aparent conventionale este reflectata in bijuteriile create de Angela. Artist cu o expunere internationala, traieste si lucreaza in Viena.
Ciprian Manda, fondator Silva Artis – atelier de creatie in lemn, lansat in 2011. Atelierul Silva Artis a fost creat ca o explorare paralela a formelor si materialelor. Ciprian Manda lucreaza cu materiale noi, dar si cu elemente vechi, spre a obtine o adancime, o profunzime a experientei spatiului. Materialul brut, culorile puternice se combina cu imbinari exacte. Produsele realizate de Ciprian sunt nascute din dorinta de a crea obiecte naturale, autentice. Artistul lucreaza si locuieste in Bucuresti.
Mihaela Ion este manager cultural cu o experienta de peste 10 ani in cadrul industriei creative si artistice romanesti. Cu un doctorat in istorie si un background educational in istoria artei, Mihaela Ion a infiintat, in 2010, respectiv in 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2600 de articole) si “Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs”, realizand astfel printre cele mai importante proiecte romanesti destinate promovarii comunitatilor creative si culturale din Romania. Redacteaza in mod constant articole interdisciplinare pentru reviste de specialitate catalogate ISI, BDI, actualmente avand peste 30 de materiale publicate in calitate de autor sau co-autor.
Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o platforma activa de promovare online si offline a industriilor creative si culturale din Romania si strainatate. Revista Atelierul s-a pozitionat de la data fondarii, in 2010, ca fiind un promotor activ al produselor de autor si de designer si a aparut in momentul in care cultura designerilor si a creatorilor de obiecte unicat a inceput sa ia amploare in Romania si a devenit tot mai necesara o structura in cadrul careia creatorii si designerii de produs, de idei sa se poata regasi.
. |