Atelierele pe care vi le propunem vara asta sunt descrise mai jos. Programul complet al acestei veri poate fi accesat pe site-ul muzeului: www.mnac.ro/archives/6514
PORTRETUL IN ARTA CONTEMPORANA cu Aurora Kiraly
Atelier despre portret si cum se raporteaza artistii contemporani la acesta. In final, fiecare participant isi va realiza un autoportret pe care il va putea lua acasa. Atelierul va fi despre observatie, despre perceptie, despre reflectia in oglinda, despre noi si imaginea noastra.
ATELIER DE SUNET cu Anamaria Pravicencu
Atelier pentru adolescenti, tineri si adulti. Nu este necesara inscrierea in prealabil.
Tema 1: Cladirea Muzeului National de Arta Contemporana este marcata de o mare diversitate de calitati acustice ale spatiilor, in functie de dimensiunea salilor, materialele folosite, gradul de ocupare si utilitatea spatiilor respective. Atelierul consta intr-o plimbare sonora de explorare a acestor spatii, de identificare a elementelor care contribuie la un tip sau altul de sonoritate si a felului in care aceste spatii pot fi activate sonor.
Tema 2: Sesiune de ascultare si identificare a unor sunete inregistrate de diversi artisti in Bucuresti sau alte orase din lume, si a felului in care acestea pot fi folosite pentru intelegerea identitatii sonore a orasului, a activitatilor umane, dar si pentru crearea unor discursuri artistice prin intermediul compozitiei sonore.
ATELIER DE DESIGN cu Luminita Mihai
Participantii vor explora, prin joaca cu materiale neconventionale, modul in care volumul, textura si culoarea construiesc obiecte a caror functionalitate finala este aceea de a fi purtate – ca bijuterie, accesoriu vestimentar sau element de costum. Atelierul va porni cu o scurta prezentare a domeniului design-ului si a istoricului sau, cat si a importantei recuperarii materialelor folosite.
ATELIER DE INSTALATIE SI OBIECT cu Sorana Tarus
Cutii de ambalaj, o doza de suc, ziare sau sarme, dar si desene si culori. Cu foarfeca, lipici si imaginatie le vom transforma in mici creatii personalizate. Incurajam schimbul de idei si de instrumente de lucru. Vom explora impreuna posibilitatile de expresie ale obiectului si instalatiei. Atelierul porneste cu o scurta prezentare a acestor media, cu exemple din arta romaneasca contemporana.
ATELIER DE SERIGRAFIE cu Octav Avramescu
Serigrafia a castigat vizibilitate in lumea artei tarziu cu Andy Warhol si datorita faptului ca e non-toxica si e cea mai folosita tehnica manuala pentru multiplicat imagini ca postere/fanzine/tricouri sau alte aplicatii artistice. In cadrul atelierul de serigrafie pentru carte vom concepe un design si o metoda de pliere pentru o publicatie cu 1 sau 2 culori.
ATELIER DE MOZAIC cu Sorana Tarus
PArticipantii vor experimenta atat modul in care se poate compune imaginea din elemente geometrice, cat si posibilitatile de expresie specifice acestei tehnici, intr-un atelier adaptat varstei participantilor.
DESPRE TEXT SI IMAGINE IN ARTA CONTEMPORANA cu Aurora Kiraly
Atelier despre diverse modalitati in care artistii utilizeaza textul si imaginea in lucrarile lor – ca forma, mesaj, combinatii de litere sau cuvinte pentru a transmite o idee, asocieri neasteptate de cuvinte si imagini, tocmai pentru a ne provoca si a ne da de gandit.
Atelierul practic va fi despre Mail-Art (arta-postala), o forma de comunicare artistica initiata de Gruparea Fluxus, incepand cu anii ’60 si care a luat amploare in anii ’80.
ATELIER DE CIANOTIPIE cu Clara Duran
Descoperit de John Herschel in 1842, cianotipia este un proces fotografic alternativ bazat pe sensibilitatea sarurilor ferice la razele ultraviolete. Atelierul va fi insotit de o scurta introducere in istoria procedeului. Invatam teoria procesului si il punem in practica, fiecare participant urmand sa realizeze o lucrare.
ARTA CARE SPUNE O POVESTE cu Aurora Kiraly
Vom privi si discuta proiecte de arta narativa, lucrari care povestesc fapte sau evenimente si vom vedea ca acest tip de arta are o istorie lunga. Atelierul practic urmareste realizarea unor carticele unde vor spune, prin intermediul imaginilor, o mica poveste. Banda desenata sau jurnalul sunt doua propuneri de la care vom porni.
Pentru inscrieri, va rugam sa scrieti un mail la info@mnac.ro sau sa sunati la 0213189136.
Regulile de acces in incinta Palatului Parlamentului s-au schimbat. Intrarea cu automobilul la MNAC acum se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar iesirea se face pe fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal ramane neschimbat.
Web: www.mnac.ro
. |