Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Sibiul vibrează timp de 7 zile în ritmul artei stradale, la SISAF 2017
(Arte vizuale)
Sibiu International Street ART Festival a ajuns la debutul editiei a III-a, desfasurata in perioada 3-9 iulie 2017. Festivalul va anima orasul cu lucrari de arta stradala realizate pentru comunitate de diferiti artisti, dar propune si un program diversificat pentru cei care rezoneaza cu arta si cultura urbana.
Cei 27 de artisti plastici din Romania si cei 3 straini, alesi in urma unei selectii de proiecte, vor lucra pana duminica la transformarea peretilor gri din Sibiu in adevarate opere de arta, accesibile oricui. In completarea muralelor, artistul stefan Radu Cretu, ale carui lucrari au ajuns in muzee din multe colturi ale lumii, va realiza o instalatie cu mici obiecte de arta atasate pe cladiri din vecinatatea Piatei Mare. In paralel, Piata Huet – zona 0 a festivalului, gazduieste in premiera momente de live-painting pe panouri, prin care artistii isi vor lua energie de la privitori, iar publicul va asista la spectacolul de creare a unei lucrari de arta.

In final, toate cele 17 murale realizate individual sau in echipa pe zidurile scolilor, liceelor si a unui bloc de locuinte vor completa Turul de Arta Stradala de la Sibiu, primul si singurul de acest gen din tara, care cuprinde deja 31 de lucrari in 11 locatii din oras. Astfel,  in ultima zi de festival - duminica, 9 iulie, de la ora 13:00, oricine este invitat sa se alature turului.

Turul este cel mai important si asteptat moment din festival, fiindca in cadrul lui mergem din locatie in locatie sa vedem cum au reusit artistii sa coloreze Sibiul si sa infrumuseteze estetic zone mai putin favorizate din toate cartierele orasului. La fel ca in anii trecuti, circuitul se parcurge pe biciclete, dar acum incurajam participantii sa vina si cu orice alte mijloace urbane de deplasare - skate, trotineta, hoverboard, role etc. Partea frumoasa este ca in tur se alatura si o parte dintre artisti, pentru a spune cateva cuvinte despre propria lucrare si sa vada la randul lor tot ce au realizat colegii de breasla” - declara Andrei Oltean, presedinte la Asociatia ART Factory Transilvania.

Pentru cei care apreciaza arta integrata in spatiul urban, SISAF propune un program plin de activitati adiacente. Dintre acestea, festivalul debuteaza oficial cu vernisajul expozitiei lui Lost.Optics in Turnul Sfatului si continua intreaga saptamana cu o serie de conferinte, intalniri si dialoguri, sustinute de Gabriel Rosca si Ciprian Ciocan, la Libraria Habitus. Cei care vor sa invete cateva tehnici de street art direct de la artisti pot participa gratuit la workshop-urile pregatite de John.S, Ana Toma si Lucian Sandu-Milea, ori in cadrul sesiunii Live Bike Paint.

Concertele vor avea loc la sfarsit de saptamana in Piata Huet – locatia care devine epicentrul street art-ului si locul de intalnire al iubitorilor si pasionatilor de arta realizata si expusa in strada. suie Paparude deschid seria de concerte joi, 6 iulie, ora 21:00, cu un show electro, Homeboyldj vine la platane vineri, 7 iulie, de la 20:00 si va face sa vibreze centrul istoric cu beat-uri oldschool, iar sambata, 8 iulie, incepand cu ora 21:00, Dragonu AKA 47 aduce mesaje puternice si ritmuri de rap.

Mai multe detalii despre festival gasiti pe www.streetartfestival.ro

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.
Racorit de: Gambrinus
Inaripat de: Red Bull
Sustinut de Culorile Romaniei – Policolor


conferinta-streetartartisti-locatii-sisaf2017-online


program-sisaf-2017


SISAF-2017_afis_online


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate