Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Pe urmele zeului-cerb: cazanul de la Gundestrup: Chipuri, mituri şi ritualuri celtice din preistoria târzie
(Arte vizuale)
Art Out va invita sa descoperiti misterele iconografiei uneia dintre ultimele mosteniri ale mitologiei druidice din Europa continentala: cazanul de la Gundestrup.
Reliefurile cazanului reflecta o mitologie care a reunit divinitati antropo-zoomorfe (Cernunnos-Merlin) inzestrate cu atribute ale suveranitatii (colanul, coarnele) si autoritate asupra timpului, naturii si destinului oamenilor.
Lor li se adauga eroi (asemeni unui Herkules celtic) si razboinici, dar si oficianti de ritualuri sacrificiale sau idolatre.

Evenimentul va avea loc joi, 10 aprilie, ora 19:00, in InSpayer Bistro.
Intrarea este libera.

Aceasta prelegere este organizata la scurt timp dupa ce Daniel Spanu a fost numit ambasador Art Out in cadrul Galei Art Out 2014, subliniind astfel frumoasa colaborare dintre parti. 
Daniel Spanu reprezinta Art Out prin activitatea intensa pe care o desfasoara in domeniul arheologiei si patrimoniului.

poster A4


Daniel Spanu, nascut in data de 13.04.1972 la Cluj-Napoca, este absolvent al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” (1990), al Facultatii de Istorie din Bucuresti (1996) si al Programului de Studii Aprofundate al aceleiasi Facultati (1997).
Din anul 1996, lucreaza la Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” al Academiei Romane, unde activeaza ca cercetator stiintific . In calitate de membru al Institutului de Arheologie, a participat la numeroase cercetari arheologice de teren, a redactat studii de specialitate si monografii, a sustinut comunicari si a participat la diferite activitati in depozitele si arhivele unor institutii de profil.
In anul 2006 a obtinut titlul de Doctor in Istorie Veche si Arheologie in urma sustinerii tezei Piesele de orfevrerie din Dacia din secolele II a.Chr. - I p. Chr., in cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti. Teza a fost distinsa cu calificativul Magna cum laudae. 
In perioada 2009-2010 a beneficiat de o bursa oferita de Fundatia Alexander von Humboldt la Institutul Arheologic German si Universitatea Libera din Berlin cu tema de cercetare “Akkulturation östlich der Karpaten, aus der Perspektive der Nekropole des 2. - 3. Jhs. von Poienesti”.
Cea mai recenta lucrare a lui Daniel Spanu ”Tezaurele dacice. Creatia in metale pretioase din Dacia preromana.” a fost publicata in 2012, de Editura Simetria.

Art Out este o revista de arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare. Fondata in ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborari cu specialisti din tara si din strainatate, devenind una din  revistele  de prima importanta la nivel national pe plan cultural - artistic. Misiunea Art Out consta in propunerea unor dezbateri vii, actuale, in jurul problemelor artei, arhitecturii, patrimoniului si restaurarii, prin eliberarea de clisee si prin abordarea unei viziuni personale, spirituale, inedite.
Art Out doreste sa descopere si sa dezvolte capacitatile si abilitatile artistice si redactionale ale tinerilor, incurajand dialogul si colaborarea intre studenti si specialisti in domeniile sus-numite.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate