Lor li se adauga eroi (asemeni unui Herkules celtic) si razboinici, dar si oficianti de ritualuri sacrificiale sau idolatre.
Evenimentul va avea loc joi, 10 aprilie, ora 19:00, in InSpayer Bistro.
Intrarea este libera.
Aceasta prelegere este organizata la scurt timp dupa ce Daniel Spanu a fost numit ambasador Art Out in cadrul Galei Art Out 2014, subliniind astfel frumoasa colaborare dintre parti.
Daniel Spanu reprezinta Art Out prin activitatea intensa pe care o desfasoara in domeniul arheologiei si patrimoniului.
Daniel Spanu, nascut in data de 13.04.1972 la Cluj-Napoca, este absolvent al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” (1990), al Facultatii de Istorie din Bucuresti (1996) si al Programului de Studii Aprofundate al aceleiasi Facultati (1997).
Din anul 1996, lucreaza la Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” al Academiei Romane, unde activeaza ca cercetator stiintific . In calitate de membru al Institutului de Arheologie, a participat la numeroase cercetari arheologice de teren, a redactat studii de specialitate si monografii, a sustinut comunicari si a participat la diferite activitati in depozitele si arhivele unor institutii de profil.
In anul 2006 a obtinut titlul de Doctor in Istorie Veche si Arheologie in urma sustinerii tezei Piesele de orfevrerie din Dacia din secolele II a.Chr. - I p. Chr., in cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti. Teza a fost distinsa cu calificativul Magna cum laudae.
In perioada 2009-2010 a beneficiat de o bursa oferita de Fundatia Alexander von Humboldt la Institutul Arheologic German si Universitatea Libera din Berlin cu tema de cercetare “Akkulturation östlich der Karpaten, aus der Perspektive der Nekropole des 2. - 3. Jhs. von Poienesti”.
Cea mai recenta lucrare a lui Daniel Spanu ”Tezaurele dacice. Creatia in metale pretioase din Dacia preromana.” a fost publicata in 2012, de Editura Simetria.
Art Out este o revista de arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare. Fondata in ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborari cu specialisti din tara si din strainatate, devenind una din revistele de prima importanta la nivel national pe plan cultural - artistic. Misiunea Art Out consta in propunerea unor dezbateri vii, actuale, in jurul problemelor artei, arhitecturii, patrimoniului si restaurarii, prin eliberarea de clisee si prin abordarea unei viziuni personale, spirituale, inedite.
Art Out doreste sa descopere si sa dezvolte capacitatile si abilitatile artistice si redactionale ale tinerilor, incurajand dialogul si colaborarea intre studenti si specialisti in domeniile sus-numite.
. |