Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
ArCub prezintă expoziția „Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans”
(Arte vizuale)
Sase artisti activi, atat pe plan local cat si international, expun la invitatia curatorului Simona Vilau.
ArCub, organizeaza expozitia Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans in perioada 13 iulie – 16 august 2017.
Cu un titlu inspirat de piesa Beautiful Boy a renumitului John Lennon, expozitia  trateaza o serie de teme si probleme filosofice cunoscute si intens discutate, precum predestinarea, hazardul si relativismul unor situatii si contexte. 

Selectia curatoriala realizata de Simona Vilau prezinta sase artisti romani activi atat pe plan local, cat si international - Ioana Alexe, Alina Buga, Ciprian Paleologu, Alexandru Radvan, David Sandor si Bogdan Vladuta. Fiecare artist are o sectiune bine delimitata, iar din opera lor au fost alese decupaje emblematice pentru tema propusa. 

Circuitul expozitiei gliseaza de la imagine statica - desen, obiect, pictura la imagine im miscare - animatie, video. Foarte diferiti ca traseu biografic si abordare artistica, prezenta celor sase personalitati creeaza vecinatati incitante si senzatia unui caleidoscop format din imagini intense.

Ioana Alexe a studiat sculptura si traieste la Berlin de foarte multi ani. Opera sa este diversa, cuprinde atat lucrari video, cat si desen, pictura, instalatii cu caracter autoreferential si nu de putine ori, ironic la adresa societatii. 

Alina Buga este o prezenta activa atat in zona creativa, cat si in cea de productie artistica. A debutat ca membra a grupului Rostopasca in anii 90, iar de atunci lucreaza ca artist si manager cultural, experimentand tot spectrul de tehnici, de la  fotografie si video-instalatii, pana la performance, desen, colaj, sculptura. Traieste la Regensburg si este una dintre creatoarele spatiului Alert Studio din Bucuresti.

Ciprian Paleologu traieste la Bucuresti, este lector universitar si manager al spatiului Laborna. Discursul sau artistic este impartit in etape de creatie si expunere care au loc din doi in doi ani si sunt planificate pe intreaga durata a vietii. “Proiectul uman” cuprinde instalatii complexe, in tehnici experimentale si cu foarte multe sensuri conceptuale.

Alexandru Radvan traieste si lucreaza la Bucuresti, fiind lector la Universitatea de Arte. Deosebit de prolific si activ, artistul a expus de-a lungul carierei sale alaturi de Anaid Art Gallery, acum aflata la Berlin. Temele sale sunt preponderent mitologice si istorice, el relationand de fiecare data cu cate un personaj iconic, pe care il trateaza de la egal la egal in imagini inedite.

David Sandor traieste si lucreaza la Bucuresti ca artist independent. Pasionat de constructii si etape in elaborarea unei idei sau a unui proiect, discursul sau aproape conceptual se refera la momente anodine, usor ignorabile, din care artistul face un scenariu complex. Lucreaza desen, animatie, sculptura si instalatie.

Bogdan Vladuta este unul dintre pictorii de referinta din arta contemporana. Cariera sa a inceput in anii ‘90, iar o buna parte din timp si-a petrecut-o la Roma, orasul si istoria romana fiind dintre temele sale favorite in pictura. Recent a inceput sa introduca in opera sa figuri consacrate, pe care le citeaza ca individualitati (Joseph Beuys, Pier Paolo Pasolini etc.) sau le chestioneaza opera (recenta serie dedicata lui Vincent van Gogh).     

Vernisajul expozitiei va avea loc in data joi 13 iulie, incepand cu ora 19.00, la ARCUB – Str. Lipscani 84-90.Expozitia poate fi vizitata de luni pana duminica, in intervalul orar 14.00 – 22.00, in perioada 13 iulie – 16 august 2017.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Afis oficial


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate