Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Ateliere de Arte Textile deschise vizitatorilor în weekendul 08-09 iulie 2017
(Arte vizuale)
Proiectului Cultural Contemporanii intregeste seria de evenimente dedicate domeniului artelor decorative. Astfel, ofera accesul in ateliere de arte textile si prin deschiderea unei expozitii, ambele actiuni reunite sub numele Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile.

ATELIERE DESCHISE PUBLICULUI 

In cadrul acestei inedite prime editii, 11 artisti vizuali cu specializarea textile va asteapta la adresele atelierelor lor, in weekendurile 8/9 si 15/16 iulie 2017, in intervalul orar 12:00-20:00. 
Artisti implicati in proiect: Marijana Bitulescu, Gabriela Cristu, Adriana Dorobantu, Razvan Dumitran, Constantina Dumitru, George Gogescu, Irina Hasnas Hubbard, May Oana Isar, Mihai Moldovanu, Ruxandra Sibil Mermeze, Claudia Musat, Cela Neamtu, Anca Sesan, Victoria Zidaru, Nicolae Zimbroianu. 

EXPOZITIE LA GALERIA CREART 

Luni, 10 iulie 2017, orele 19:00, la Galeria CREART, Piata Alexandru Lahovari 7, va avea loc vernisajul expozitiei si lansarea catalogului Zilele Artelor Textile Bucuresti. Evenimentul expozitional, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin CREART, va reuni lucrari semnate de 15 artisti vizuali cu specializarea textile, insotite de fotografii realizate de Claudiu Ciprian Popa.

Detalii despre artistii care isi vor deschide atelierul in primul weekend al evenimentului  Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile sunt disponibile pe site-ul www.ateliere.net si in aplicatia pentru smartphone Ateliere pentru Android si IOS.

Accesul in cadrul evenimentului expozitional si in atelierele artistilor participanti este liber.

Diversitatea optiunilor artistice identificate in expozitia de fata vine sa confirme faptul ca tapiseria este un domeniu inepuizabil, generos si ofertant ca expresie plastica. Este o expozitie care atesta faptul ca exista o multitudine de abordari stilistice si ca domeniul are inca multe potentialitati de cercetare si exprimare. Cu siguranta putem vorbi despre artele textile atat la trecut, la prezent dar si la viitor.
                                 Petru Lucaci, Presedintele Uniunii Artistilor Plastici

... tesatura e o arta nascuta si crescuta odata cu omul, toate marile imperii ale omenirii au utilizat insemne tesute de putere, mii de ateliere manastiresti medievale de tesaturi au produs zeci de mii de capodopere, mari si foarte mari pictori renascentisti sau baroci si-au facut o vocatie din a face cartoane de tapiserie (si ce lauda aduce tapiseriei, in panzele sale, Vermeer!), Loos omagia, in nod, precursorul arhitecturii, Bauhausul cuprindea, in Catedra „de baza” Arta si Design, si Tapiseria (...) artisti-staruri ca Roy Liechtenstein, Paul Klee, Miro, Warhol ori Damien Hirst si-au incercat puterile si in arta fibrei; mai recent, omul contemporan sileste artistul tesator sa conceapa atomi textili (mini-competitii dedicate obiectelor tridimensionale se desfasoara in toata lumea, nascand, uneori, micro-capodopere), a caror buna motivare este aceea de a tine treaza atentia lumii fata de arta firului si a nesfarsitelor ei posibilitati.
Constantin Hostiuc, Istoric si Critic de Arta

zileleatelierelordeschisedetextile_pt_maria_pasc


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate