Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Omul mulțime – prima expoziție în România a artiștilor Lolo & Sosaku
(Arte vizuale)
Borderline Art Space propune publicului o expozitie inedita intitulata „Omul multime”, ce pune in legatura doua spatii din Iasi in care vor fi expuse simultan instalatiile cinetice produse de Lolo & Sosaku, un duo artistic care activeaza in Barcelona. Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 18:00 la Palatul Culturii (Sala voievozilor) si va continua de la ora 19:00 la galeria Borderline Art Space (strada Belvedere 18).
Expozitia, curatoriata de Laura Tammen (Tangent Projects), va putea fi vizitata pana pe data de 20 august 2017.

„Omul multime” isi propune sa conecteze cele doua spatii expozitionale si reflecta scopul lor social, inerenta conotatiilor sau asteptarile si posibilitatile acestora. Titlul expozitiei trimite catre conceptul hombre masa al lui Ortega y Gasset, concept prin care se examineaza criza politica si sociala a Europei, cat si civilizatia occidentala in general. Avertizarea sa impotriva conformitatii maselor si tendintei acestora de a nega creativitatea individuala si libertatea este prevestitoare – anticipand marile si distrugatoarele miscari in masa ale ideologiilor care au dominat atat Europa, cat si restul lumii pentru o perioada de timp considerabila – si  cu atat mai relevanta  in contextul actual.
 
Incepand cu anul 2004, duo-ul artistic Lolo (Buenos Aires, 1977) si Sosaku (Tokyo, 1976) s-a axat pe fuzionarea experimentala a artei si sunetului. Rezultatul este o investigatie neincetata a corelatiilor dintre miscare si sunet, pusa in practica prin metode alternative, netraditionale. Lucrarile artistilor Lolo & Sosaku au fost expuse la Museo Reina Sofia, Madrid (2009), Museu da Imagem e do Som, Sa~o Paulo (2010), Fundac¸a~o Casa Franc¸a Brasil, Rio de Janeiro (2011), So´nar, Barcelona (2012), Matadero, Madrid (2013), Fundacio´ Gaspar, Barcelona (2016), Festival Bien Urbain, Besanc¸on, Franta (2016) si la Power Station of Art, Shanghai (2016). „Omul multime” reprezinta prima expozitie in Romania a celor doi.

Borderline Art Space promoveaza arta contemporana produsa in diverse situatii sociale, politice si existentiale de granita si dezvolta discurs critic legat de problematici si poetici actuale. Borderline Art Space este interesat sa expuna atat artisti emergenti, cat si artisti cu o practica deja recunoscuta si, in timp ce contribuie la dezvoltarea structurii institutionale artistice, isi asuma, de asemenea, angajamentul pentru un rol educational.

Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vietii sociale. Organizator: Asociatia Culturala AltIasi. Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National. Partener: Complexul Muzeal National Moldova. Sponsor: Gramma Winery. Partener media: WINK.

afis web lolo sosaku


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate