Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Concurs de design de obiect - Cotroceni creativ
(Arte vizuale)
Muzeul National Cotroceni lanseaza Cotroceni creativ, un concurs de design de obiect, pentru a gasi solutii actuale de valorificare a identitatii si specificului Muzeului, un spatiu in care memoria istorica si culturala a Romaniei se impleteste cu artele plastice si decorative.
Organizat in parteneriat cu The Institute, concursul invita artistii din industriile creative sa propuna, pana pe 25 august, obiecte inspirate din patrimoniul cultural al Muzeului, fie ca au in centru figurile istorice asociate cu acesta sau pornesc de la zona artelor decorative si plastice.
 
Propunerile vor consta in proiecte de obiecte sau seturi de obiecte, autentice si originale, cu caracteristici specifice suvenirurilor: functionale si practice, decorative si reprezentative pentru Muzeu, astfel incat experienta vizitatorilor sa poata fi prelungita post-vizitare.

La concurs pot participa profesionisti, studenti si amatori, de pe intreg teritoriul Romaniei, iar obiectele pot fi: ustensile si produse tableware, accesorii vestimentare, decoratiuni, produse de papetarie si design grafic, tesaturi, textile si alte produse, decorative si utilitare, care pot fi fabricate in serie. 

Juriul este alcatuit din profesionisti din domenii relevante pentru proiect: design de obiect, design grafic, muzeologie si management cultural: Radu Manelici (designer grafic si profesor al departamentului de design al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti), Ruxandra Sacalis (arhitect si designer de obiect), Andrei Bortun (initiator al Romanian Design Week), Eliza Yokina (arhitect partener la studioul CUMULUS si designer de produs), Liviu Sebastian Jicman (director general al Muzeului National Cotroceni) si Roxana Bedrule (manager cultural).

Juriul va acorda 5 premii, in valoare de 10.000 lei fiecare, suma ce acopera remuneratia pentru ideea artistica si drepturile de autor, productia prototipului si a unei serii limitate de minim 40 de bucati. Proiectele castigatoare vor fi prezentate publicului larg in luna octombrie, cu ocazia evenimentului Diploma, initiat de The Institute. Dupa finalizarea concursului, obiectele vor fi comercializate in magazinul Muzeului.

IMG_9985


IMG_9989


Calendarul concursului Cotroceni creativ:

12 iulie - lansare concurs
12 iulie – 25 august - inscriere 
25 august – 4 septembrie - jurizarea propunerilor
5 septembrie - anuntarea castigatorilor
5 septembrie – 5 octombrie - productia seriilor de obiecte
octombrie  - prezentarea propunerilor castigatoare la evenimentul Diploma

Inscrierile in competitie se fac prin completarea formularului de aici: www.theinstitute.ro/cotrocenicreativ 

Regulamentul concursului si mai multe informatii aici:
www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/cotrocenicreativ si www.facebook.com/Cotrocenicreativ 

Concursul Cotroceni Creativ este lansat in cadrul proiectului care poarta acelasi nume, initiat de Muzeul National Cotroceni, in parteneriat cu The Institute, Primaria Municipiului Bucuresti prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Castel Film si Fundatia Gala Societatii Civile. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN)

cotroceni creativ_50x70 v1


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate