Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Smart Everything Everywhere și Johnson&Johnson Romania organizează cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est
(Știință)
Un pas considerabil pentru Romania in sustinerea si dezvoltarea solutiilor digitale cu beneficii directe asupra sanatatii publice 
Smart Everything Everywhere (SEE), organizatie fondata de initiatorii GovITHub, alaturi de Johnson&Johnson Romania, una dintre din principalele companii multinationale de pe piata farmaceutica si de ingrijire personala si medicala, isi unesc fortele pentru a organiza in Romania cel mai important hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est. Evenimentul va avea loc in Bucuresti in perioada 28-29 octombrie 2017, iar apelul pentru inscrieri va fi lansat la inceputul lunii septembrie 2017.
 
Misiunea „Hacking Health” (http://health-hackathon.ro) este de a reuni profesionisti si mentori din domeniul sanatatii, dezvoltatori si arhitecti de software, studenti, tineri antreprenori din domeniul IT, precum si experti din industria si managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare si solutii practice de software si tehnologie cu impact pozitiv si imediat asupra starii de sanatate a pacientilor din Romania si cu un efect pozitiv sistemic. Pe parcursul celor doua zile, 28-29 octombrie 2017, participanti din toata tara vor lucra impreuna pentru a crea platforme digitale si educative care sa faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente si solutii inovatoare.

Initiativa „Hacking Health” a aparut in contextul in care Romania este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este in continua crestere: la nivel global, 87% dintre romani detin un smartphone si admit ca principalele beneficii oferite sunt mobilitatea si accesibilitatea informatiilor. Cu toate acestea, Romania ocupa ultimul loc din Europa in ceea ce priveste procesul de digitalizare a economiei, in ciuda recomandarilor venite din partea institutiilor internationale acreditate, atat din zona medicala, cat si cea economica. Initiativa vine si in sprijinul obiectivului de crestere a accesului la tehnologia IT setat in Agenda pentru Dezvoltare Sustenabila a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. 

„Hacking Health e menit sa sustina sectorul de sanatate si va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din Romania si piata de healthcare. In primul rand, ne dorim sa gasim in cadrul acestui eveniment idei cu potential real, cele mai noi tehnologii care sa poata sustine ulterior platforme si aplicatii de interes national. Acestea se vor adresa tuturor cetatenilor, dar vor fi utile si pentru autoritati sau pentru asociatiile de pacienti”, a punctat Dan Nechita, Presedinte al Smart Everything Everywhere.

Compania Johnson & Johnson este determinata de dorinta de a ajuta oamenii din intreaga lume sa aiba vieti mai sanatoase si cu o durata mai lunga. Acest lucru este posibil prin punerea la dispozitie a medicamentelor inovatoare si a produselor de ingrijire personala pacientilor si furnizorilor de servicii medicale. Mai mult decat atat, ne concentram asupra identificarii de solutii care au potentialul sa raspunda unor nevoi neacoperite din domeniul sanatatii. Aceasta initiativa este dovada angajamentului nostru de a aduce plus valoare comunitatilor prin calitatea noastra de inovatori si parteneri de incredere. Avem convingerea ca acest Health Hackathon, cel mai important la nivelul Europei Centrale si de Sud-Est, va genera solutii benefice care vor sprijini dezvoltarea sistemului de sanatate din Romania, cu beneficii socio-economice pe termen lung pentru cetateni”, a adaugat Christian Rodseth, Administratorul Johnson&Johnson Romania.

La finalul Health Hackathon participantii vor prezenta mai multe prototipuri construite sa raspunda unor nevoi specifice ale sistemului de sanatate. Vor fi alese trei echipe castigatoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-si dezvolta ulterior solutiile si aplicatiile inovatoare pe parcursul urmatoarelor luni. Profesionisti recunoscuti din companii prestigioase de software, din domeniul medical si antreprenori vor juriza si mentora in etapa initiala a hackathonului, dar si pe parcursul dezvoltarii proiectelor. 

Health Hackathon


Despre Smart Everything Everywhere:
Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizatie ce actioneaza ca un catalizator pentru transformarea digitala a Romaniei. SEE ofera un cadru pentru accelerarea tranzitiei Romaniei catre era digitala, canalizand potentialul neexploatat al tarii, facilitandu-i cresterea, dezvoltarea si pozitionarea ca un hub regional si european de inovatie. SEE se concentreaza pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orase inteligente si cetateni conectati; si digitalizarea statului. 

Despre Johnson & Johnson:
La Johnson & Johnson suntem uniti si inspirati de grija pentru fiecare persoana in parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea si stiinta- aducem idei, produse si servicii inovatoare care sa sustina progresul in sanatate si bunastarea oamenilor. Aproximativ 126.400 de angajati din 230 de sedii ale Johnson & Johnson lucreaza alaturi de parteneri din domeniul sanatatii in interesul a peste 1 miliard de oameni in fiecare zi, in intreaga lume.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate