Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Wim Vandekeybus și compania Ultima Vez, la explore festival #12
(Arte vizuale)
Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alaturi de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului National “I L Caragiale” Bucuresti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce in atentia publicului roman vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent in cadrul eXplore festival si in editiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) si 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).
 
Cu minimum de resurse teatrale, Vandekeybus reuseste in spectacolul In Spite of Wishing and Wanting sa capteze subiecte riscante in imagini superbe. Simbolurile cunoscute ale viselor si dorintelor sunt dezbracate de cliseele psihanalitice si transformate in vocabularul de dans spectaculos si poetic al Ultima Vez.

Puterea spectacolului deriva din simbioza organica dintre dans, teatru si film. Secvente captivante de coregrafie, sustinute de coloana sonora senzuala a lui David Byrne se dizolva in monologuri despre frica, dorinta de securitate si magia ingrozitoare a somnului. Filmul scurt intitulat "The Last Words", realizat de Vandekeybus insusi si bazat pe doua povesti de Julio Cortázar, ofera spectacolului experinte vizuale puternice ce raman in memoria publicului mult dupa finalul acestuia.

In Spite of Wishing and Wanting a fost creat in anul 1999 si reprezinta un moment foarte important in opera lui Wim Vandekeybus. in ianuarie 2016, Ultima Vez a reluat aceasta productie iconica cu o distributie complet noua.

"Am amintiri exceptionale despre primul turneu In Spite of Wishing and Wanting, in mai mult de 50 de orase din intreaga lume. Pentru prima data piesa nu se referea la chimia dintre barbati si femei, ci la un tip de dorinta primara intr-o lume populata doar de barbati. Dura, salbatica, naiva, jucausa si copilareasca, tematoare de prea multe vise." 
Wim Vandekeybus

In Spite of Wishing and Wanting / in Ciuda Dorintei si Vointei

Regie, coregrafie, scenografie: Wim Vandekeybus
Muzica originala si ambianta sonora: David Byrne
"Fuzzy Freaky" remix: DJ Food 
Performeri: Eddie Oroyan, Yassin Mrabtifi, Guilhem Chatir, Grégoire Malandain, Luke Jessop, Luke Murphy, Knut Vikström Precht, Baldo Ruiz, Giovanni Scarcella, Nuhacet Guerra Segura, Alexandros Anastasiadis 
Productie: Ultima Vez
Co-productie: KVS (Bruxelles, BE)
Durata: 1h50m

Conceput ca o platforma de reflectie si dezbatere artistica a celor mai recente problematici si directii contemporane, eXplore festival este recunoscut ca un festival inovator, care prezinta publicului din Romania unii dintre cei mai importanti creatori internationali ai momentului - repere coregrafice pentru dansul contemporan, dar si artisti care propun formate transdisciplinare, ce depasesc granitele dintre mai multe domenii de creatie artistica, aducand in atentia publicului subiecte importante ale societatii contemporane.

04_UV_InSpite©DannyWillems


Cu fiecare editie organizata, festivalul isi propune sa contribuie la promovarea dansului si performance-ului contemporan in randul publicului larg, avand un rol major in ultimii 12 ani in dezvoltarea unui dialog intre creatori si publicul acestora.  
Totodata, eXplore festival stimuleaza si sustine creatia tinerilor artisti din domeniu, prin activitati de productie, prezentare, workshop-uri, dezbateri, conferinte, si filme de dans.
 
Editia #12 a eXplore festival se va desfasura la Bucuresti intre 24 septembrie - 8 octombrie 2017, la Teatrul National “I.L. Caragiale” Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, si WASP – Working Art Space and Production. Evenimente speciale ale festivalului vor urma in perioada octombrie – noiembrie 2017 si in orasele Iasi si Arad. 

Biletele se pot achizitiona online, prin retelele https://eventbook.ro/other/bilete-explore-festival-12-in-spite-of-wishing-and-wanting si https://www.mystage.ro/spectacole/in-spite-of-wishing-and-wanting-in-ciuda-dorintei-si-vointei-703 dar si de la casa de bilete a TNB. 

------------------------------------------------------------------------------------------

Producatori: Asociatia 4 Culture si WASP Studios.
Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Parteneri: ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Goethe Institut Bucuresti.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

05_UV_InSpite©DannyWillems


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate