Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
De la pictură la sculptură: Alexandra Nechita expune în premieră la București
(Arte vizuale)
Primaria Capitalei prin ARCUB organizeaza, in cadrul Zilelor Bucurestiului, Gradina cu sculpturi, prima expozitie de sculptura semnata de celebra artista Alexandra Nechita. Spatiul expozitional poate fi vizitat in perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar in fata Ateneului Roman unde vor fi expuse 8 lucrari de sculptura, impresionante, realizate de artista.
„Am creat in Romania cu o energie foarte buna si cu multa emotie. E o experienta noua din multe puncte de vedere. Este prima oara cand expun un ansamblu de sculpturi in tara, unde sunt cunoscuta mai degraba ca pictorita. Sunt primele realizate chiar aici, cu materiale locale si - lucrul care ma bucura cel mai tare – sunt accesibile publicului, intr-un spatiu mai putin conventional, care incurajeaza interactiunea. Visam de mult sa creez in Romania si sa expun pentru publicul de aici,” declara Alexandra Nechita, autoarea expozitiei Gradina cu sculpturi.

Vernisajul expozitiei Gradina cu sculpturi are loc pe 19 septembrie, de la ora 18:00, in fata Ateneului Roman, in prezenta artistei Alexandra Nechita. Despre cele opt sculpturi care vor fi expuse in aceasta toamna in fata Ateneului Roman, Alexandra Nechita spune:

„Sunt lucrari la care are acces oricine: le poti vedea, te poti apropia, le poti atinge. De aceea, imi doresc ca toti cei care au ocazia sa faca asta, sa se conecteze cu lucrarile, sa le interpreteze si sa le simta in felul propriu. In fiecare dintre noi exista o conversatie permanenta intre realitate si fantezie. E tema care se reflecta cel mai puternic in acest ansamblu de lucrari, dar care nu ingradeste nicio alta viziune”.

Plecata din Romania pe vremea cand avea doar un an si jumatate, Alexandra Nechita a revenit in tara natala unde isi doreste sa dezvolte o noua serie de proiecte.
Recunoscuta in lumea intreaga pentru picturile sale in stilul cubist realizate la o varsta frageda, pictorita romanca stabilita in SUA, Alexandra Nechita a avut la opt ani prima expozitie personala a Biblioteca Municipala din Los Angeles. In scurt timp a atras atentia criticilor de arta, care au inceput sa scrie despre maniera abstracta, unica, lirica a tinerei artiste. Tablourile Alexandrei Nechita se regasesc in sute de muzee din lume, de la colectia de arta a Vaticanului, pana la colectii particulare detinute de celebritati precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein. Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita si-a dezvoltat limbajul vizual aparte in numeroase picturi si sculpturi din bronz, sticla si metal. In anul 2008 absolva UCLA, una dintre cele mai mari si mai prestigioase institutii de invatamant din lume, de unde obtine o diploma in Arte Plastice si isi dedica timpul promovarii artelor ca mod de expresie si comunicare in scoala.

Invitatie Gradina cu sculpturiARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate