Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Museum Meeet Museums - seminar muzeal de talie internațională la București
(Arte vizuale)
Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) lanseaza editia inaugurala a seminarului muzeal international Museums Meet Museums, care va avea loc in perioada 15 - 16 septembrie 2017, la Muzeul Taranului Roman, la Bucuresti. Acest seminar isi propune dezvoltarea unui mediu dinamic si interactiv pentru relationare profesionala nu numai pentru Romania, ci si pentru Europa de Est si de Sud-Est, aducand laolalta specialisti din cadrul unora dintre cele mai cunoscute muzee ale lumii.
Tema primei editii a seminarului este Opening up the exhibition la care vor participa peste 150 de specialisti din domeniu, din 8 tari. Experti muzeali si profesionisti de talie internationala vor dezbate in jurul modalitatilor inovative de proiectare a unei expozitii, a dezvoltarii continutului acesteia, despre modul de interpretare a colectiilor, dar si despre cum pot fi utilizate noile tehnologii pentru a pune in valoare colectiile muzeale. Toate acestea reprezinta subiecte de mare interes in ceea ce priveste dezvoltarea institutiilor muzeale din tara noastra.  

Printre cei care vor sustine prezentari se numara Nina Simon, Mikael Mohamad, Lia Perjovschi sau Michele Lanzinger, adevarate personalitati in domeniul cercetarii si dezvoltarii muzeale. 

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, organizatorul acestei conferinte, este cea mai mare organizatie profesionala dedicata muzeelor din tara noastra, avand peste 65 de membri institutionati si membri individuali. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte dezvoltate de RMNR este Noaptea Muzeelor, eveniment de mare impact la scara nationala, care a atras in ultimii ani sute de mii de vizitatori, fiind unul dintre cele mai de succes programe culturale din Romania.

Informatii despre lectori:

Nina Simon
a fost denumita de catre Smithsonian Magazine o vizionara si este unul dintre cele mai importante nume ale universului muzeal international. De-a lungul anilor a curatoriat sute de expozitii pentru marile muzee ale lumii, iar acum detine functia de director executiv al Muzeului de Arta si Istorie din Santa Cruz. Este autoare a best-seller-urilor The Participatory Museum, The Art of Relevance, dar si a numeroase articole publicate pe blog-ul sau Museum 2.0 blog.

Mikael Mohamed este Head of International Relations in cadrul Muzeului National al Civilizatiilor Europene si Mediteraneene din Marsilia, Franta. Muzeul se remarca prin expozitiile si forma curatoriala a acestora, elemente care ajuta la o mai buna intelegere a societatii actuale, fiind unic in Europa.  

Lia Perjovschi este unul dintre artistii romani de renume pe plan international care a expus in spatii prestigioase dedicate artei contemporane. Este fondator si coordonator al Arhivei de Arta Contemporana si al Muzeului Cunoasterii, un proiect aflat inca in faza de dezvoltare. Activitatea sa poate fi sumarizata in peste 500 de expozitii, lecturi si workshop-uri ce au avut loc in toata lumea.

Michele Lanzinger este CEO al MUSE Science Museum din Trento, Italia. Sub conducerea sa, muzeul si-a dezvoltat sucursalele teritoriale, crescand de la 2 la 7. Expozitiile temporare, laboratoarele si zonele de cercetare s-au dublat, numarul personalului a crescut, iar numarul vizitatorilor depaseste 550.000 pe an, de la 65.000. MUSE este bazat pe un nou concept dedicat stiintei, naturii si societatii. 

Informatii despre cei 12 lectori si despre agenda evenimentului puteti gasi pe http://www.muzee.org/sitev2/ce-facem/seminarii-etc/museums-meet-museums/

Acesta este un proiect cultural finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si al ARCUB. 

Print


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate