Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Mișcare și Culoare - laboratoare de mișcare și artă vizuală pentru copii de toate felurile
(Arte vizuale)
Joi, 7 septembrie, ora 18.00, Asociatia Sectia de Coregrafie, in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana, va invita la vernisajul Miscare si Culoare.
Expozitia contine lucrari realizate in urma a 12 laboratoare in care copii ce provin din medii diferite au intrat in contact cu arta contemporana, indrumati de specialisti din domenii diverse. 

Proiectul propune o tehnica educationala inedita, care pune accent pe multidisciplinaritate si imbinarea creativitatii cu cunostinte din stiinta si tehnologie. Formatul este, de asemenea, interesant -  o serie de intalniri, laboratoare, tururi ghidate, expozitii si prezentari de spectacole care au pus impreuna copii din medii defavorizate cu copii din medii cu acces la cultura.

Sub indrumarea unei echipe formata de psihologi, artisti, istorici, coregrafi, muzicieni si actori, copiii au experimentat desenul ca urma lasata de corpul lor in miscare, afland aspecte ale cinetismului corpului uman si exprimandu-se liber, in diferite tehnici, pe suprafete mari.

Miscare si Culoare s-a dezvoltat de la ideea ca toate artele se intrepatrund, asa ca a abordat educatia prin arta intr-un mod ce cuprinde mai multe domenii de referinta, cu pornire de la specificul si nevoile proprii varstei, dar satisfacand, inainte de toate, nevoia copiilor pentru joc - inteles ca element cheie in dezvoltarea societatii si acumularea de cunostinte.

Proiectul initiat de Irina Cangeopol si Sandra Mavhima se va incheia cu realizarea unui scurtmetraj video si a unei publicatii care va prezenta artefactele realizate de copii, metodele de abordare integrata a tuturor artelor si in relatie cu alte discipline, promovand astfel un model de bune practici in educatia prin cultura in cadru non-formal.

Va asteptam cu drag sa cunoasteti micii artisti si sa aflati mai multe despre educatia nonformala prin arta. 

Proiect conceput de Asociatia Sectia de Coregrafie, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si finantat in cadrul programului cultural ”Bucuresti Oras participativ”

Parteneri institutionali: Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Municipiului Bucuresti, Liceul Teoretic ”Dimitrie Bolintineanu”, scoala Gimnaziala ”Sfantul Silvestru”, scoala Germana ”Zeppelin Schule”, Centru de plasament ”The Door”, Asociatia Istoria Artei.Parteneri media: Sustine Cultura in Educatie, Roata Mare

Afis Miscare


Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National.
AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate