Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Nocturna. Experiment sonor la MNAC
(Arte vizuale)
Pe parcursul urmatorului sezon din cadrul Programului de Arte Performative, MNAC va organiza o secventa de nocturne la care sunt invitati sa performeze artisti locali si internationali, avangardisti ai muzicii contemporane.  N o c t u r n a #1 are loc in data de 24 septembrie, incepand cu ora 20:00, la etajul 2 al muzeului.
 
N o c t u r n a e un moment intens de intalnire a publicului cu atitudinile din muzica noua. Filosofii complementare, texturi sonore diverse, software versus hardware, natural versus sintetic, limbaje auditive noi, manipulari ale tehnologiei, senzatii, concepte, isi fac loc si experimenteaza diferite spatii ale muzeului.

Desi MNAC a gazduit evenimente dedicate sunetului in trecut, este prima data cand se apleaca sistematic asupra scenei. N o c t u r n a e si o oportunitate de a conecta artisti din diverse domenii precum teatrul, artele vizuale sau poezia de cei care se ocupa cu muzica noua.

Seria este curatoriata de Ioana Paun, alaturi de Laurentiu Cotac, si se va desfasura ciclic, o data la 45 de zile. 

N o c t u r n a #1 se va desfasura pe intuneric. Artistii invitati sunt Dyslex, Sillyconductor si Diana Miron.

Printr-o transformare intre spatii sonore dislocate, Diana Miron construieste un set in care linistea e revizuita prin filtrul unei intimitati aflate la granita cu fetishul. Violonista activeaza in ariile de free improvisation, jazz, muzica culta contemporana si sound art. 

Sillyconductor prezinta noul sau proiect, intitulat „The Arrhenius Jingles”, care exploreaza formula propusa de cercetatorul suedez Svante Arrhenius privind relatia empirica dintre temperatura si reactiile chimice, cu precadere cele care au loc in interiorul componentelor electronice care se ocupa de productia sunetului si a imaginii si de procesarea audio-video.

Dyslex, membru kinema ikon, este probabil unul dintre cei mai importanti artisti din Romania care se folosesc de componente electronice in performance-uri live. isi construieste propriile dispozitive de sunet, jucandu-se cu feedback-ul si cu diferite statii de echilibru. intrucat spontaneitatea si fizicalitatea sunetului sunt punctul forte ale performance-urilor sale, este dificil ca live-urile Dyslex sa fie inregistrate in mod fidel. 

Sezonul expozitional de vara se incheie la 1 octombrie, asa ca sunteti invitati sa profitati de o ultima ocazie pentru a vizita expozitiile muzeului, inainte de N o c t u r n a #1. 

Numarul de participanti este limitat la 200 de persoane. Muzeul este deschis vizitarii pana la ora 20:00. 

Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar iesirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal ramane neschimbat.

Regulile de acces in incinta Palatului Parlamentului s-au schimbat. Intrarea cu automobilul la MNAC acum se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar iesirea se face pe fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal ramane neschimbat.

n o c t u r n a _ Experiment sonor la MNAC
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate