Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
A avut loc vernisajul Expoziţiei de arte plastice “Geometrii lirice” – Voicu Dragomir
(Arte vizuale)
Miercuri, 9 aprilie 2014, ora 17.00 – a avut loc vernisajul expozitiei de arte plastice “Geometrii lirice” de Voicu Dragomir.
Proiectul reprezinta retrospectiva ultimilor 4 ani de activitate ai artistului, concretizati in lucrari de grafica, pictura si sculptura. 

Voicu Dragomir ne invita la a doua sa expozitie personala, intr-o lume misterioasa, geometrica si conceptuala, proprie lui. Seriile de lucrari construiesc o poveste in sine, transmitand multe despre perceptiile, trairile si modul de a gandi si a relationa al artistului. Seriile au in comun tendinta catre abstractizarea ideilor si a formelor si crearea unui univers interior specific artistului vizual.
Titlul expozitiei nu este intamplator, intrucat arta sa poate fi plasata la limita dintre geometrie, abstractizare, conceptualizare si sfera lirica, sensibila si plina de expresivitate a actului artistic, iar rezultatele demersului sau nu inceteaza sa ne surprinda.

Perioada de vizitare: 9 - 29 aprilie 2014. Programul de vizitare este de luni pana vineri (cu exceptia sarbatorilor), intre orele 10 - 16. Intrarea este libera.
Voicu Dragomir este un artist vizual cu o uluitoare siguranta si maturitate de expresie, fiind activ in mai multe medii, de la pictura, grafica si sculptura, la fotografie si instalatie. Experimentul, nonconformismul, conceptul unitar si rafinarea continua a modalitatilor sale de exprimare il recomanda drept un artist complet care anunta cu siguranta proiecte de anvergura.

IMG_9612


„Selectia pe care am realizat-o pentru Geometrii lirice acopera lucrari abstracte realizate in ultimii patru ani, pictura, grafica si sculptura, in medii diverse. Cu toate acestea, expozitia nu este o retrospectiva in maniera liniara, intrucat anumite elemente de vocabular vizual apar ca un leitmotiv. Sculpturile Venus, Saturn si Satellites (2010) deschid seria de creatii cu un pronuntat caracter geometric, utilizand metafora spatiului cosmic pentru a oferi privitorului nu doar un volum, ci si o privire in maruntaiele sculpturii. Primele picturi abstracte au fost create incepand cu sfarsitul anului 2012 – Body fluids (2012), Sun God (2013) – si contin elementele de limbaj geometric pe care le voi refolosi in urmatoarele lucrari de dimensiuni mari din vara anului 2013. 

IMG_9526


Seria de patru picturi intitulata Dividing the thread (2013) poate fi privita ca un ecou al neo-plasticismului lui Mondrian, cu mentiunea ca aici expresia este baroca in culoare si in aglomerarile de forme. Lucrarea Target shooting, care ofera si identitatea vizuala a acestei expozitii, tinde spre minimalism in aspectul ei geometric, insa este expansiva cromatic si are un aspect de colaj. Seria de desene in acuarela si tus reunite sub titlul Blind spot (2013) reprezinta un punct de cotitura in dezvoltarea stilului propriu, desi au fost realizate in acelasi timp cu panzele mari in acrilic. Pentru aceasta expozitie am selectat acele desene ce parcurg spectrul dintre dinamismul liniei trasate cu mana libera si ascetismul desenului din schita de arhitectura. intre acestea, lucrarea Born head down este cea care anunta mai multe serii de desene si picturi centrate pe forma organica, sinuoasa. 

IMG_9539


Din octombrie 2013 si pana in prezent am urmarit doua modalitati de expresie: pictura in pastel cerat cu elemente grafice, pe de o parte, si desen in tus, pe de alta. Elementul comun al acestora este o tratare esentializata a formei abstracte: fluiditate, lipsa unghiurilor si liniilor drepte, contur perfect delimitat si contrast puternic cu fundalul. Seria de trei lucrari Young and beautiful (2013), in tus argintiu si auriu pe hartie neagra, este un preambul pentru cea mai recenta serie de desene din Theory of flight. In schimb, picturile din seriile Biological targets, Classical anomalies (2013) si Repeated accidents (2014) pun intr-un dialog, uneori tensionat, tratarea psihedelica a culorii si tacerea monocroma a insertului grafic. Lirismul geometriilor aduse in fata privitorului rezida in conflictul – uneori chiar in cadrul aceleiasi lucrari – intre limpezimea conturului si emotia ce emana din campurile cromatice.”  

IMG_9674


IMG_9675


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate