Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Vineri, 6 octombrie 2017, la Iași are loc a doua ediție a Nopții Albe a Galeriilor
(Arte vizuale)
40 de spatii dedicate artei invita iesenii sa le treaca pragul.
A doua editie a Noptii Albe a Galeriilor – NAG va avea loc la Iasi vineri, 6 octombrie 2017, incepand cu ora 19:00 si pana la ora 01:00, in galerii de arta, spatii alternative, huburi creative si ateliere de artist.
Anul acesta, NAG se desfasoara in 12 orase din Romania: Bucuresti, Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Petrila, Resita, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

Dupa succesul primei editii, evenimentul, organizat local de Asociatia Culturala AltIasi, propune la aceasta editie publicului larg accesul la nu mai putin de 40 de galerii, expozitii speciale si ateliere de artist (lista si localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei harti distribuita gratuit in peste 10 000 de exemplare). La fel ca anul trecut, voluntarii NAG vor organiza tururi ghidate, iar ca element de noutate vor exista si tururi pentru biciclisti, prin interemediul carora vizitarea se va face intr-o maniera mai dinamica.

Organizatorii propun iubitorilor de arta contemporana o serie de evenimente speciale ce includ: o expozitie si o prezentare (artist’s talk) a unui artist care a reprezentat Romania la Bienala de la Venetia, stefan Constantinescu, curatorita de Jamie Marie Davis (SUA) (la Borderline Art Space); expozitia lucrarilor celor mai buni absolventi ai universitatilor de arta din Bucuresti, Chisinau si Iasi (Galeria apARTe), lansarea Galeriei Genesis (o initiativa Hubrica), dar si Filit 2013-2016, o expozitie colectiva de fotografie (Casa Filit).

Tot la  Borderline Art Space (str. Belvedere, nr.18) va avea loc, incepand cu ora 20:30, un concert live sustinut vizual de video mapping, care ii are ca protagonisti pe George D. Stanciulescu, prin proiectul sau de muzica experimentala LeVant, si pe artistul Andrei Cozlac (CZC).

Informatii complete sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicatia de telefon NAG (disponibila pentru Android si iOS)
Organizator NAG Iasi: Asociatia Culturala AltIasi
Finantator NAG Iasi: Consiliul Judetean Iasi
Sponsor NAG: BRD
Parteneri NAG Iasi: SCC Services Romania, Pring, Rodotex, WINK, Carturesti Iasi
Organizator national NAG: Asociatia Ephemair


Despre NAG
Noaptea Alba a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din Romania care a atras atentia marelui public asupra artelor contemporane si a tinerilor artisti. Noaptea Alba a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

Despre Asociatia Culturala AltIasi
Asociatia Culturala Alt Iasi a aparut in anul 2011 ca o modalitate formala de recunoastere si validare a unui proiect cultural sustinut exclusiv prin voluntariat din Iasi. Site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din orasul Iasi, a fost lansat pe 20 octombrie 2008. in decembrie 2015, Asociatia Culturala AltIasi a sustinut deschiderea spatiului de arta contemporana Borderline Art Space, iar in 2016 a organizat prima editie a Noptii Albe a Galeriilor in Iasi.

Afis NAG iasi 2017

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate