Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Inslarat / Sculptura / 000. Inspired by Constructim în parcarea din fața Directiei Finanțelor Publice Timișoara
(Arte vizuale)
Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000. Inspired by Constructim, care a putut fi admirat in perioada 14 – 27 septembrie la Casa Artelor si pe strada Episcop Augustin Pacha, s-a relocat zilele acestea in parcarea din fata sediului Directiei Finantelor Publice Timisoara, in Piata 700.
Pana pe 31 octombrie, operele create de Marius Leonte si de cei sapte tineri artisti invitati vor putea fi privite in spatiu deschis.

Amintim ca Asociatia Culturala Instalart a lansat proiectul Instalart/ Sculptura/ 000. Inspired by Constructim in contextul Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021, avand o serie de parteneri strategici din randul autoritatilor publice locale. Asa cum spunea artistul vizual Marius Leonte, initiatorul proiectului, acesta a fost gandit ca un exercitiu invaziv al artei contemporane in spatiul public. Expozitia este produsul unui workshop ce s-a desfasurat intre 25 august si 10 septembrie in curtea Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara, in cadrul caruia artistii, sapte tineri doctoranzi, masteranzi sau studenti ai institutiei (Eugeniu tibuleac, Catalin Batranu, Ilien Duta si grupul Baraka - Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu, Adi Popa), alaturi de Leonte,  au propus cate un obiect, o instalatie, un concept, care ar putea sa completeze patrimoniul cultural al unei comunitati.

La finalul expozitiei de la Directia Judeteana pentru Cultura Timis, finantatorul proiectului a pus la dispozitia artistilor, cu generozitate, un spatiu public in care sa isi expuna in continuare creatiile, care ii apartine, si anume parcarea de langa sediul Directiei Finantelor Publice Timisoara. Oferta vine in contextul in care Constructim S.A., sponsor principal al proiectului Instalart / Sculptura / 000, intelege sa sustina industriile creative, implicandu-se in nenumarate proiecte de design, arhitectura si arta, de-a lungul timpului. ”Am pus spatiul nostru la dispozitia acestor artisti nu numai din generozitate, ci si cu credinta ca arta, in general, trebuie sa fie vazuta, sa interactioneze cu publicul sau”, a declarat Lucian Perescu, mangerul Constructim.

Astfel, pe parcursul lunii octombrie, timisorenii pot admira aceste lucrari monumentale deosebite. Un nor gigantic intr-o cusca pune in discutie sistemul. Copacii – tornada atrag atentia asupra consumerismului si propun reciclarea alternativa. Sunt cinci, si mai inalti decat un stat de om. Unul din artisti sondeaza in propria trecere in nefiinta, si isi prezinta… inmormantarea, in sicriu, deasupra intrarii in parcarea subterana, alaturi de o alta lucrare care insumeaza aproximativ 1.000 de cranii, aranjate intr-o caroserie de masina destructurata. Cine a invins frica de moarte, a invins viata. Langa acestea, lucrarea ”Doi”  e un gigant de otel sudat, lung de 14 metri, completat de doua siluete uriase.

IMG_2658


IMG_2660


IMG_2661


IMG_2663


IMG_2672


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate