Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Róbert Köteles solo show din noiembrie la Arcub
(Arte vizuale)
Noua expozitie Róbert Köteles Solo Show de la ARCUB va fi deschisa publicului intre 9 noiembrie 2017 si 14 ianuarie 2018, in cadrul Programului Expozitional ARCUB 2017. Organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, expozitia este ingrijita de Silviu Padurariu si intentioneaza sa plaseze un nume important, format in mediul artistic timisorean, in fenomenul cultural din Capitala.

Vernisajul va avea loc pe 9 noiembrie, de la ora 18:00 la ARCUB (Str. Lipscani 84-90)
Perioada de vizitare: 9 noiembrie 2017 – 14 ianuarie 2018, zilnic intre 14:00 – 22:00

Reprezentant al unei picturi numite de obicei nonfigurative, Róbert Köteles este recunoscut pentru formulele complexe abstractizante si pentru un stil aparte de a provoca receptorul sa se debaraseze de stereotipiile culturii vizuale si sa experimenteze lumea prin propriile trairi si perceptii.

„Semnele pe care le pictez ar fi ca niste semne de trait, mai degraba, nu de inteles. […] Pictura e o unealta pentru a vizualiza gandurile, ideile. Daca as descrie o lucrare in cuvinte, nu ai intelege sau ti-ai imagina cu totul altceva decat daca ai vedea-o. Lucrarea e opinia mea. Arta, in sine, este o unealta. Apelezi la tehnica, la idei, la lucruri despre care ai fost invatat pana la un punct, dar vine momentul digerarii tale si, de acolo, trebuie sa apara ceva numai al tau. Nu este despre a fi bun sau rau, ci despre a avea un scop. De a incerca, de a compune, de a formula, de a vedea, de a te descoperi. E un fel de adaugare la ceea ce este, dar nu intr-un sens de suprapunere sau surplus, ci de lasare in urma a unui lucru trait si atent gandit numai de tine. Iar aceasta arta, imagine sau produs final m-as bucura sa poata fi conectata / conectabila, dar pentru a deschide mintea”,

explica artistul plastic Róbert Köteles.

Originar din Salonta, Róbert Köteles a studiat pictura la Facultatea de Arte Vizuale din Timisoara, unde l-a avut ca profesor de atelier pe Constantin Flondor, iar printre colegi, pe Sorin Neamtu, Andrei Rosetti si alti membri ai grupului Noima. In 1988, inca din ultimul sau an de facultate, Róbert Köteles pune bazele conceptuale ale propriei formule creative. Detasat de influente directe, artistul plastic are un traseu aparte fata de congenerii sai. Colaboreaza cu membrii grupului Noima, participa la rezidente de creatie in Franta, Ungaria, Olanda, Italia, Romania si Austria. Este promovat constant si expune in expozitii solo sau de grup in Timisoara, Budapesta, Viena, Praga, Marea Britanie si Germania.

Identitatea artistului Róbert Köteles a fost conturata, in ultimii 20 de ani, de elemente precum recurenta tematica, vizualitatea in serie, tendinta abstractizarii, imaginea ca traseu prin timp si productia imaginii ca experienta in lume. „Róbert Köteles nu doar adauga, strat cu strat, ci da la o parte, elimina descrierea figurii, pastrand jocul pe terenul suprafetei picturii. Tehnicile clasice devin chiar subiectele de cercetare si fabricare ale imaginii lui - pasta este umbra, incizia este desen, geometria este figura. Róbert Köteles este un martor al propriilor individuari realizate prin interogarea permanenta a legilor si instrumentelor  vechi ale picturii” scrie curatorul expozitiei Silviu Padurariu.

In acest context, expozitia solo a pictorului Róbert Köteles reprezinta o forma de confirmare a unui parcurs artistic, dar si o forma de colaborare intre reteaua institutionala din Capitala si reteaua din vestul tarii.

Róbert Köteles Solo Show este a patra expozitie a Programului Expozitional ARCUB 2017. Dupa ce anul trecut, ARCUB s-a pozitionat rapid ca unul dintre cele mai importante spatii expozitionale de arta contemporana din Capitala, anul acesta a continuat sa aduca in atentia publicului, sub indrumarea lui Alex Radu, opere valoroase de arta, artisti consacrati si emergenti, dar si seria de conferinte tematice „Ce punem in rama?”. Programul Expozitional ARCUB 2017 a prezentat, in perioada februarie – martie, expozitia solo Contagiune a lui Dumitru Gorzo, urmata de expozitia unora dintre cele mai importante colectii de arta postbelica autohtona - Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colectionar, in perioada mai – iunie, si de o expozitie de grup a unor artisti emergenti Life is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans, in perioada iulie- august.

Afis RÓBERT KÖTELES SOLO SHOW


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate