Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Vernisaj și masă rotundă Utopia Urbană
(Arte vizuale)
Pe data de 20 octombrie, incepand cu ora 18:00, va invitam sa descoperiti alaturi de noi o fata mai luminoasa a Pietei Natiunile Unite. Situata la intersectia catorva dintre cele mai importante si aglomerate artere si zone turistice ale Bucurestiului (Dambovita, Centrul Vechi, Casa Poporului si Piata Unirii), la un moment dat recunoscuta ca un centru cultural efervescent, este acum faimoasa datorita traficului infernal, semafoarelor nesincronizate, bannerelor publicitare care pana nu demult acopereau cladiri de patrimoniu si nu in ultimul rand datorita poluarii fonice neintrerupte.

Pentru ca aceasta zona a devenit pentru noi o a doua casa si pentru ca toti vecinii nostri ne-au spus ca vor mai multa culoare in jur, ne-am apucat de treaba si impreuna cu 30 de tineri si 5 artisti ne-am apucat sa pictam orasul, asa cum il vedem acum, dar si cum ne-am dori sa il vedem in viitor.

Utopia Urbana a debutat cu doua tururi de arta stradala si istorii ale orasului, in care ne-am bucurat de soare si povesti, am descoperit locuri noi, ne-am intrebat de ce si cum s-a transformat Bucurestiul pentru a arata asa cum il vedem astazi. Ne-am imaginat mahalale si mutari de biserici, hanuri si palate disparute, retrasarea cursului Dambovitei si ne-am gandit cum am valorifica noi cladirile de patrimoniu daca am fi arhitecti si in ce fel ne putem folosi de arta stradala pentru a scoate in evidenta puncte cheie ale orasului si pentru a formula mesaje coerente.

In cadrul atelierului de reimaginare a orasului prin pictura si desen, cei 30 de tineri participanti au pus pe coala toate ideile crescute pe parcursul tururilor, alaturi de artistii invitati.

Pana pe data de 20 octombrie, aceste idei vor fi transpuse in 4 murale realizate de RAID, Mazerschi si Sweet Damage Crew, inspirate din elementele recurente gasite in lucrarile tinerilor.
Acest eveniment, care incheie seria Utopia Urbana, va propune vizionarea unei expozitii care se va desfasura atat in interiorul galeriei, unde veti gasi lucrarile realizate de grupul de copii, cat si in Piata Natiunile Unite, unde veti fi intampinati de interpretarile artistilor.

Incepand cu ora 18:30 va propunem o discutie deschisa despre reactivare urbana, interventii comunitare si artistice participative si importanta revitalizarii patrimoniului arhitectural al orasului.

Pe langa colaboratorii, partenerii si artistii Utopia Urbana, invitam reprezentanti ai altor asociatii, centre sau grupuri de initiativa pentru a discuta exemple de bune practici care vizeaza educatia urbana, urbanismul participativ, arta stradala, strategii de readaptare a spatiului public la nevoile curente, de organizare si dezvoltare comunitara.

Evenimentul marcheaza finalul primului capitol Utopia Urbana, printr-o deschidere inspre noi linii de actiune, metodologii de lucru si colaborari.

Va rugam sa confirmati prezenta la discutie printr-un mail, la adresa andrada.rosu@eliteart.org.

Acest proiect cultural este finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB.

Parteneri: Primaria Sectorului 4, Ajungem Mari, Pictorshop

afis expozi?ie-1


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate