Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Turneul Național Imago Mundi ajunge la Săcele și Brașov
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala ISVOR prezinta cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brancusi”.
Evenimentele – ce vor avea loc sambata, 21 octombrie, orele 19.00 la Centrul Multicultural si Educational Sacele si duminica, 22 octombrie, orele 19:00, la Sala Aula Magna a Universitatii Transilvania (Strada Iuliu Maniu, nr. 41A) – continua Turneul National Imago Mundi 2017, ce se desfasoara in perioada 14 octombrie - 2 noiembrie si cuprinde 10 orase: Bucuresti, Sacele, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Campina, Deva, Sibiu, Alba Iulia.

Biletele pentru data de 21 octombrie au fost puse in vanzare la Casa de bilete a Centrului Multicultural si Educational Sacele. Pretul unui bilet este de 10 lei.

Intrarea la concertul de duminica, 22 octombrie, este libera – in limita locurilor disponibile.
(este recomandata rezervarea pe http://ontour.imagomundi.ro/rezervare).

Concertul „Isvor. Constantin Brancusi” este dedicat marelui sculptor roman, din a carui viata si opera este inspirat; este o reinterpretare – vizuala si sonora – a lumii lui Brancusi: de la cea gorjeana, unde s-a nascut si format spiritual, la cea pariziana care l-a desavarsit artistic si cultural. Lucrarile ce alcatuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica traditionala olteneasca; muzica Mariei Tanase (poate cea mai importanta voce pentru muzica traditionala romaneasca, dar si una dintre marile iubiri ale lui Brancusi); muzica lui Erik Satie (compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al „théatre de l'absurde”, interesat de muzica lautarilor romani si bun prieten cu sculptorul roman); sau, pur si simplu, lucrari inspirate din opera lui Constantin Brancusi: Muza adormita, Pasarea maiastra, Cumintenia pamantului, Masa tacerii, Coloana infinita.

Programul muzical este dublat de proiectii foto/video, o instalatie in miscare ce comenteaza vizual – si completeaza scenografic – universul sonor imaginat in spiritul si onoarea operei brancusiene.

Mai multe detalii – despre proiect, despre artistii implicati – puteti gasi pe site-ul dedicat turneului: ontour.imagomundi.ro

Turneul National Imago Mundi 2017 este un proiect cultural organizat de Asociatia Culturala ISVOR si este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Turneul National Imago Mundi 2017 este un proiect cultural organizat de Asociatia Culturala ISVOR si este co-finantat de AFCN. Parteneri: Euphonia, Pilgrim Project, Universitatea Nationala de Muzica
Bucuresti, Centrul Multicultural si Educational Sacele, Depoul de Arta Urbana, Universitatea„Transilvania” Brasov, Filarmonica „Banatul” Timisoara, Centrul de Cultura Arcus, Casa de Cultura „Geo Bogza” Campina, Asociatia Culturala DevArt, Universitatea „1 Decembrie” Alba Iulia.

Partener mobilitate: Brent. Partener media oficial: TVR.

fb-event_Turneul-National-Imago-Mundi_Isvor-Brancusi-2017.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate