Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Arta iese în stradă în Piața Națiunile Unite
(Arte vizuale)
In lunile Septembrie si Octombrie, Piata Natiunile Unite s-a transformat in spatiu de intalnire si dezbatere, dar si intr-un incubator creativ ce a avut ca rezultat final revitalizarea artistica a zonei. Cu incurajarea rezidentilor, un grup de 30 de tineri si 5 artisti s-au aventurat in proiectul Utopia Urbana, prin care au inceput sa dea contur orasului lor ideal.
Ideile nascute in cadrul intalnirilor din ultimele doua luni au fost comprimate sub forma a patru lucrari de street art. Raimund, Mazerschi si Sweet Damage Crew proiecteaza prin muralele lor viziunile copiilor referitoare la viitoarele evolutii ale orasului. Cum isi doresc sau cum isi imagineaza ca se va transforma acesta.

Astfel, Raid alege sa alature doua fatete opuse ale orasului, care arata totusi ca niste frati gemeni. O personalitate haotica, aproape amenintatoare si una verde, calma si imbietoare.

Mazerschi surprinde cu un oras-colaj in culori tari, compus din elemente regasite in desenele si picturile copiilor, pe care cei mici si cei mari deopotriva pot crea trasee imaginare in viitor.

Orasul celor de la Sweet Damage Crew este trecut prin filtrul stilistic caracteristic artistilor LostOptics, Recis si Cage. Ei au ales o reprezentare geometrica, purificata de surplusuri sau elemente haotice. In acest cadru, au inserat o dorinta a copiilor pe care majoritatea o impartasim, de a inlocui bannerele publicitare prezente la tot pasul, cu lucrari de arta. Astfel, marile brand-uri sunt date la o parte pentru a face loc esteticii lui Keith Harig

Daca sunteti prin zona, nu ezitati sa faceti o scurta plimbare pentru a admira cele mai noi interventii artistice urbane din centrul Bucurestiului.

Utopia Urbana este un proiect realizat de Elite Art Club UNESCO si finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB.

Parteneri: Primaria Sectorului 4, Ajungem Mari, Pictorshop

Autor fotografii: Cristian Nistor

Foto Cristian Nistor


Raid (2)


Raid


Sergiu Georgian Mazerschi


Sweet Damage Crew


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate