Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca - ediția a doua
(Arte vizuale)
Sambata, 21 octombrie 2017, a avut loc vernisajul Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca.
Cu acest eveniment, se incheie cea de-a doua editie a acestui proiect cultural international.
De aici inainte, publicul de toate varstele este invitat in sudul judetului Valcea, sa viziteze cele 8 monumente de for public ce au fost create in timpul taberei. Sculpturile se regasesc in centrul Comunei Maciuca, alaturi de operele realizate la prima editie, in 2014, iar accesul este liber.

Proiectul a avut in centru sculpturile celor unsprezece artisti participanti in 2017, dar a fost, de fapt, un proiect multidisciplinar. In perioada 2-21 octombrie, s-au desfasurat ateliere de creatie pentru copii, intalniri educative dintre sculptori si elevii din comuna Maciuca si de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Valcea, o prezentare de moda a colectiei „Radacini”, creata de designerul Liliana Larisa Craciun.
Organizatorii le multumesc tuturor celor prezenti la vernisajul taberei.

Printre oaspeti, s-au numarat artisti importanti din Bucuresti, Valcea, Dolj, Olt, Arges si Cluj.
Initiatorul acestui proiect cultural, Dan NITU, presedintele Fundatiei Dumitru Draghicescu, le-a transmis invitatilor urmatoarele:
„Este o zi de sarbatoare pentru noi! Sarbatorim astazi efortul si creativitatea celor unsprezece artisti din tabara noastra. Va marturisesc recunostinta pe care le-o port pentru tot ce au facut ei pentru acest proiect si pentru aceasta zona a Romaniei. Vad si la aceasta editie ca reusim sa facem ceea ce ne-am propus si sunt tot mai increzator in forta acestui proiect. Suntem intre prieteni, asa ca va pot spune ca, in saptamanile acestea, ne-am simtit cu adevarat apreciati de cei din jurul nostru. Nu am nicio rezerva sa afirm ca avem o voce importanta in mediul cultural romanesc si european. Asa cum am anuntat deja, suntem hotarati sa continuam acest proiect. Stimati invitati, sa stiti ca nu va aflati aici intamplator. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra pentru a dezvolta aceasta tabara de sculptura. Acest proiect ramane deschis, flexibil. Vin din zona de business, asa ca mi se pare important sa fim competitivi, performanti. Ramane sa redefinim impreuna aceste concepte, astfel incat sa obtinem un nivel inalt de performanta si in domeniul cultural.”

Mirela NITU, membru fondator al Fundatiei Dumitru Draghicescu, le-a reamintit invitatilor care este simbolul central al editiei din 2017:
„Acesta editie a taberei noastre are in centru figura Reginei Maria. Am imbratisat-o ca simbol si ca indrumator. Regina Maria a jucat un rol esential in istoria Romaniei. Inclusiv in istoria artei din Romania. Dorim sa onoram pasiunea Reginei pentru frumos, pentru creatie. Si sa perpetuam atentia fata de domeniul artistic, dar si grija fata de revalorizarea traditiilor noastre si aducerea lor in contemporan.”

Cei unsprezece sculptori participanti la cea de-a doua editie sunt Mathieu CHIVA (Franta), Giovanni CAROSI (Italia), Viorel ENACHE (Romania-Franta), Zoran GRINBERG (Serbia), Joy JAROBA (Chile), Anne LE LOUARN (Franta), Kevin MEUNIER (Franta), Nicolae Rasvan MINCU (Romania), Fanny PIEPLU (Franta), Sergiu SALISTE (Romania), Lucian TARAN (Romania).

A doua editie a Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca este organizata de Fundatia Dumitru Draghicescu, in parteneriat cu Atelierele Enache Paris.
Proiectul cultural este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Parteneri: Primaria Maciuca, Consiliul Local Maciuca, Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Valcea, Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea, Designer Liliana Larisa Craciun.

Sponsor principal: Damila SRL
Sponsori: Forest Retreat & Spa, Remservice SRL, Crama Bauer, Domeniul Stirbey, Casa de Vinuri Iordache, Danke!, OSKAR, ARCON, WEBER, TEMAD, CRH, ROMCIM, MULTIBAT, CERESIT, MARMOSIM.

1


2


3


4


5


7


9


11


Parteneri media: Radio Romania Cultural, Kiss FM, Modernism.ro, Revista Atelierul, Ceasca de Cultura, IQads, SMARK, Artindex, Cooperativa Urbana, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, MATER – biblioteca de materiale, VTV, Valcea1, Vocea Valcii, Saptamana in Oltenia, Ziarul de Valcea, Craiovaforum.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finatarii.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate