Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
Design for a better world. Expoziție și discuții dedicate designului etic și responsabil
(Arte vizuale)
Marti, 7 noiembrie, de la ora 19:00, industriile creative se reunesc intr-un eveniment dedicat designului etic si responsabil in spatiul magazinului Dizainar (Str. Putul cu Plopi nr 17).
Proiectul este organizat de Assamblage Asociatia Nationala pentru Bijuterie Contemporana, cu sprijinul AFCN – Administratia Fondului Cultural National, in colaborare cu platforma de design romanesc Dizainar si WunderKraft, ca parte integranta din expozitia internationala CAMERA LUCIDA.

In ce masura putem vorbi despre designul responsabil in industriile creative romanesti?
Care este potentialul de influentare al designului asupra contextului contemporan?
Ce inseamna cu adevarat designul etic si social si in ce masura se poate adresa acesta problemelor din societatea actuala?

Expozitia Camera Lucida va expune o selectie curatoriala a peste 20 piese de bijuterie, realizate de artisti romani, care comemoreaza 100 ani de la incheierea Primului Razboi Mondial, intr-un  discurs despre interferente, conexiuni si viziuni artistice in bijuteria contemporana. In expozitia din 7 noiembrie va fi prezentata si o selectie de produse rezultate din cursul WunderDesign: Creator Responsabil – design si productie cu cap. Cursul a fost coordonat de designerul Mihnea Ghildus si organizat de Asociatia D'Avent in perioada 1-9 iulie 2017. Destinat mesterilor si artizanilor, acest curs a integrat procesele de design si a demonstrat posibilitatile multiple de folosire a materialelor reciclate si prietenoase cu mediul in realizarea unor produse finite. De asemenea, o sa admiram in spatiul prietenos al magazinului Dizainar obiecte de mobiler, corpuri de iluminat si accesorii deosebite, create de designeri romani, care ne inspira si sunt deopotriva un exemplu de #DesignResponsabil.

Expozitia va fi insotita de doua conferinte sustinute de David Sandu (designer de bijuterie, Fondator Assamblage) si Mihnea Ghildus (designer de produs, Fondator Dizainar), intr-un dialog despre importanta si relevanta designului in contextul contemporan si despre posibilitatile de influentare ale acestuia pentru o lume mai buna. Bijuteria si obiectele de design devin astfel modalitati de comunicare vizuala si de educatie emotionala, reclamandu-si rolul activ in observarea, criticarea si influentarea contextului social si istoric.

Intrarea este libera pe baza de confirmare prealabila.

DESIGN FOR A BETTER WORLD

-------

Assamblage este principala si cea mai activa platforma din Romania dedicata artei bijuteriei contemporane. Infiintata in 2015 in cadrul Romanian Design Week, in urma unui demers constant de 7 ani al scolii de Bijuterie Contemporana de recuperare a tehnicilor traditionale de manufactura si incorporarea lor in designul contemporan. Cei peste 400 absolventi si 50 designeri emergenti activi in asociatie sunt o dovada a evolutiei domeniului, cu potential de influentare a industriilor creative si educationale autohtone.

Dizainar concept-store, platforma de design romanesc
Dizainar este platforma nationala ce reuneste sub aceeasi umbrela tot ce este mai bun in materie de design de produs. Dizainar ofera o gama larga de produse si servicii de design, devenind astfel un hub, o conexiune intre creatorul, producatorul si utilizatorul final. Portofoliul magazinului Dizainar cuprinde peste 600 de creatii ale designerilor romani, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafica si pana la accesorii personale, decoratiuni, jucarii sau obiecte de sticla si ceramica.

WunderKraft este prima platforma dedicata exclusiv produselor reciclate creativ din Romania.
_______

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate