Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Noaptea alba a creatorilor și designerilor de produs revine cu a șasea ediție, dedicată tradiției culturale românești
(Arte vizuale)
O expozitie in care nu trebuie sa nu pastrezi linistea sau sa nu atingi produsele. Un showroom in care ai peste treizeci de ghizi, fiecare dintre ei arhitectii propriului design.
Un pop-up shop fara vanzare dar plin de inspiratie si care te face sa privesti cu alti ochi designul romanesc – asta reprezinta Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, care deschide portile Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, pe 25 noiembrie 2017.

Produsul de design si-a largit orizonturile si a capatat statutul de obiect de arta – arta pe care o purtam, care ne infrumuseteaza casele si pe care o putem folosi zi de zi. Pentru ca ne este pus la dispozitie acest spatiu de dialog, de experiment artistic si de interactiune cu creatorii de produse, de continut si de idei, ne este mai usor sa intelegem valoarea unui produs de autor, descoperindu-i procesul de manufacturare si conceptul din spate, dar si sa il integram si sa ni-l asumam in stilul nostru de viata. Evenimentul are o dubla misiune – cea de a educa publicul in directia designului de produs contemporan romanesc, la fel de unic si de valoros ca arta de circulatie internationala, dar si de clarifica statutul unui obiect de arta: o alegere asumata, care ne reprezinta.

Aceasta a sasea editie a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs este dedicata traditiei culturale romanesti si a multelor cai de a o adapta la contemporan. Peste douazeci de participanti romani alesi de juriul oficial al editiei, la care se adauga studentii de la Universitatea de Arhiectura si Urbanism selectionati de comisia lor interna aduc publicului cate cinci produse realizate in ultimul an: bijuterii, accesorii, mobilier si obiecte decorative. Ne continuam traditia in educarea spectatorilor si de a crea mai degraba un interes pe termen lung – produsele expuse nu sunt de vanzare caci a alege arta si designul romanesc ne-am dori sa fie o alegere asumata si nu un impuls de moment. De asemenea, Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage va participa cu o parte a expozitiei de bijuterie Camera Lucida.

Astfel, facilitam contextul interactiunii si ii invitam pe toti cei interesati de design si de arta contemporana sa cunoasca artistii si designerii, sa le admire produsele si, de ce nu, sa initieze colaborari si sa lege parteneriate in cadrul acestui spatiu activ de promovare a industriilor creative romanesti.

Evenimentul se va desfasura intre orele 19:00 – 2:00 iar intrarea la eveniment este libera.


Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este realizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine, de mai bine de sapte ani, abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Confirmarea acestui merit a venit si prin includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societatii Civile, sectiunile Arta si cultura si Impact, Gala Elle Decoration si finantarile primite din partea AFCN si Ministerului Culturii. Mai mult, voluntarii sai au fost printre finalistii Galei Nationale a Voluntarilor, sectiunea Arta si cultura.
La aceasta editie propune un parteneriat public- privat, organizatorii, asociatia Atelierul de Creatie transforma astfel sala de expozitie a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu intr-un spatiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create in Romania.

macheta NACD_RGB


Un proiect organizat de Asociatia Atelierul de Creatie in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.
Proiect cultural co-finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Concept curatorial arh. Cristiana Zgripcea
Parteneri strategici: Soldigo, The Fresh, En Rose, Domeniile Cainari, Aqua Carpatica, Ballantines, Urban Monkey

Parteneri media: Romania Libera, Iqads/Smark, Bucharest City App, Zile si Nopti, 100 de locuri din Bucuresti, bucuresteni.ro, Revista Mobila, Radio Romania Cultural, Agerpres, Artindex, The Trends, inoras.ro, Modernism, Iqool, Assamblage, Carturesti, Cooperativa Urbana, Cotofana Urbana, Bookblog, acasa.ro, Kudika, Garbo, Feeder, Urban, MagMob, Revista din Lemn, Ceasca de Cultura, Casa mea, Wall Street, PRWave, Artivist, Fundatia Calea Victoriei.

Partener special: APMR

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate