Astfel, atmosfera unei epoci trecute se amesteca cu cele mai noi tendinte din design-ul romanesc. Cu acest prilej, palatul se deschide catre micii exploratori si gazduieste in salile sale cele mai interesante proiecte din 5 domenii: Design Grafic, Branding si Publicitate; Arhitectura, Urbanism si Design Interior; Design de moda; Design de de produs si Lifestyle Design.
Cei mici vor avea ocazia sa afle ce inseamna design si sa vada pe viu care sunt productiile unora dintre numele cele mai interesante din designul romanesc. Ne vom opri la sectiunea de moda unde vom vedea creatii ale unor designeri precum Ioana Ciolacu, Irina Marinescu, Lucian Broscanean, Adelina Ivan si nu numai, prilej cu care vom lucra pe propriile noastre schite de moda, realizand un tip de colaj natural folosind petale de flori si frunze. Ne vom opri si asupra Designului de produs, unde vorbind despre textilele imprimate create de Agnes Lukacs, vom afla despre geometrii si culori cu care ne vom juca la randul nostru creand propriile tipare cu ajutorul stickerelor colorate.
La fel de importante pentru designul romanesc sunt industriile creative conexe precum publicitatea unde vom observa jucariile optzeciste realizate de catre agentia Cohn & Jansen JWT si decoratiunile puzzle ale Fundatiei Friends for Friends. Inspirati de acestea vom crea la randul nostru masini din cutii de lapte reciclate, dar si decoratiuni in forma de pasare din carton, sfoara si hartie. De-a lungul vizitei copiii vor fi incurajati sa-si exerseze spiritul activ de observatie prin care sa descopere obiectele expuse, sa puna intrebari nastrusnice si sa se lase antrenati de obiectele pe care le pot construi ei insisi.
Romanian Design Week si Da’ De Ce promoveaza educatia non-formala activa si incurajeaza dialogul cultural prin evenimente care vin sa completeze oferta educationala clasica. Dezvoltarea abilitatilor de observare atenta, critica si distractiva a lumii din jur necesita exercitiu si credem cu pasiune in puterea obiectelor de a educa si in capacitatea copiilor de a fi fascinati de catre acestea.
Accesul la programe se face numai pe baza de inscrieri care se fac de luni, ora 10.00 pana vineri, ora 16.00, in saptamana programului la e-mail: inscrieri@asociatidadece.ro (este necesara precizarea numelui programului, numele si varsta copilului, iar inscrierea este valabila numai dupa primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). Detalii legate de tarife si modalitatile de plata: http://www.asociatiadadece.ro/program/romaniandesignweek/
Calendarul programelor:
• Sambata, 17 mai 2014, ora 10:30 - program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Duminica, 18 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Sambata, 24 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminica, 25 mai 2014, ora 10:30 - program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
Programe pentru copiii din gradinite si clasele primare
Programul de mai sus este disponibil si pentru grupurile de copii de gradinita sau din ciclul primar in saptamana 19- 23 mai 2014.
(detalii: http://www.dedragulartei.ro/program/programe-gradinite/
. |