Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Designul, când toți suntem designeri. Cea de-a șasea conferință #CePunemÎnRamă?
(Arte vizuale)
Seria de conferinte #CePuneminRama? continua cu o noua tema: DESIGNUL, CAND TOTI SUNTEM DESIGNERI. PERSPECTIVE IN DESIGNUL PENTRU INOVATIE SOCIALA SI CULTURALA.
Evenimentul va avea loc luni, 27 noiembrie, incepand cu ora 18:30, in Sala Cafenea de la ARCUB (strada Lipscani nr.84–90). Conferinta face parte din Programul Expozitional ARCUB 2017.

Inspirata de una dintre cele mai importante carti despre designul pentru sustenabilitate, a sasea intalnire din seria de conferinte #CePuneminRama? va fi sustinuta de Constantin Goagea si Alex Radu, care vor vorbi despre cartea „Designul, cand toti suntem designeri. O introducere in designul pentru inovatie sociala” scrisa de Enzio Manzini.

Un ganditor de avangarda al designului pentru sustenabilitate si fondatorul DESIS, o retea internationala dedicata designului pentru inovatie sociala si sustenabilitate, Enzio Manzini scria in cea mai recenta carte a sa, „Designul, cand toti suntem designeri. O introducere in designul pentru inovatie sociala”: „Intr o lume in rapida si profunda transformare, suntem cu totii designeri. Aici, ‘toti’ ne include in mod evident pe noi toti, indivizi, dar si organizatii, afaceri, entitati publice, asociatii de voluntariat si municipalitati, regiuni si state. Pe scurt, ‘toti’ despre care vorbim include fiecare subiect, fie individual sau colectiv, care intr o lume in transformare trebuie sa si determine propria identitate si propriul proiect de viata. Acest lucru inseamna sa si transpuna capacitatea lor de design in actiune: un mod de a gandi si de a face lucrurile care presupune reflectie si simt strategic, care ne indeamna sa ne contemplam pe noi si contextul nostru si sa decidem daca si cum sa actionam ca sa imbunatatim starea de fapt.

Constantin Goagea este arhitect, designer, curator, producator, manager cultural si director executiv al asociatiei Zeppelin. Interesat de impactul dintre noile tehnologii, cultura contemporana si orase, dar si de rolul inovativ pe care arhitectura il poate juca in acest context, Constantin Goagea crede si in rolul major pe care tehnologia il joaca pentru a provoca schimbare si progres social.
Licentiat in arhitectura, Constantin Goagea lucreaza si traieste in Bucuresti si Barcelona. Membru activ in organizatii profesionale, este deseori invitat ca membru in jurii, vorbitor in cadrul unor conferinte publice sau moderator. Membru fondator al asociatiei Zeppelin (din 2008) si al colegiului editorial Zeppelin (2011), animator si organizator al multor evenimente si expozitii dedicate arhitecturii si orasului, a primit pentru activitatea sa o serie de premii si nominalizari. Ca arhitect, Constantin Goagea este cel mai des implicat in problemele legate de designul expozitiilor create de echipa Zeppelin.

Alex Radu, producator si manager cultural, manager al Editurii Vellant si cofondator Aiurart Contemporary Art Space, il va avea ca partener de discutie pe Constantin Goagea intr-o dezbatere despre perspective in designul pentru inovatie sociala si culturala, inspirata de cartea lui Enzio Manzini.

Seria de conferinte #CePuneminRama?

Traim intr-o lume cu o atat de rapida si profunda transformare, incat am devenit, cu totii, cu sau fara voia noastra, mai mult sau mai putin participativi, creativi, „designeri” ai unei lumi viitoare. Suntem toti, impreuna, de la persoane individuale la organizatii, firme, corporatii, institutii, comunitati sau autoritati, useri si creatori de continut, desenatori ai realitatii.

Intr-o perioada de democratizare a creativitatii, inclusiv in medii antreprenoriale, civile ori corporative, sub umbrela inovatiei, a start-up-ului sau a programelor de dezvoltare personala de tip dimineti creative, scrieri creative sau business si creativitate, nuantele de fond ale conceptelor de creativitate si creatie de arta ar putea fi confundate. Programul de conferinte lunare #CePuneminRama? functioneaza ca un mediu de analiza si schimb de idei al carui scop este constientizarea diferitelor fatete, pragmatice si estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePuneminRama? se adreseaza atat celor activi in institutiile culturale, in industria creativa si in scena de arta, de la artisti independenti la colectionari, cat si tuturor celor care doresc sa constientizeze rolul creativitatii in societate.

Seria de conferinte #CePuneminRama? a fost inaugurata in luna februarie 2017 ca o noua componenta a Programului Expozitional ARCUB ce abordeaza teme diverse legate de arta, despre cum putem da substanta, consistenta, profunzime, creativitatii de azi. Cu un caracter interdisciplinar, seria de conferinte prezinta exemple inspirationale coerente, integrate, din arta, design, arhitectura, cercertare stiintifica, exemple care sa poata conduce audienta de la o privire superficiala la una de profunzime in sensul si misiunea creatiei. Conferintele sunt organizate in colaborare cu MARe (Muzeul de Arta Recenta), Aiurart si Unrest/Bucharest, de Erwin Kessler, Alex Radu si Silviu Padurariu.

Detalii pe www.arcub.ro

Misiunea Primariei Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, este sa celebreze mostenirea culturala a orasului si a bucurestenilor, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei.

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti transforma orasul prin intermediul culturii. Festivaluri de traditie, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu strazile orasului de culoare, muzica si creativitate.
ARCUB. Eveniment. Strada. Tetaru. Expozitie. Concert. Festival.
Spatiul de intalnire pentru arta si cultura Bucurestiului.

Invitatie_ CPR_6_171113

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate