Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Studenții schimbă fața Campusului „Tudor Vladimirescu”, într-un proiect implementat de Universitatea Tehnică alături de Fundația Comunitară Iași
(Viață)
Vineri, 24 noiembrie, incepand cu ora 13.00, Fundatia Comunitara Iasi in parteneriat cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) inaugureaza in Campusul studentesc „Tudor Vladimirescu”, in zona caminelor T3 - T4, o zona verde de recreere creata de catre studenti pentru studenti.
Reabilitata si transformata complet utilizand materiale reciclate, zona contine banci din boltari cu scanduri rindeluite, zona de ghiveci cu flori plantate in cauciucuri utilizate donate de antreprenori ieseni, un leagan, o masa de tenis, un mini-circuit sportiv pentru tractiuni si in partea de sus o instalatie electrica cu becuri led facuta manual, becurile fiind amplasate in borcanele primite de studenti de-a lungul anilor in pachetele de acasa.

Proiectul de revitalizare urbana a fost implementat in urma concursului de solutii desfasurat in perioada aprilie – mai 2017 in cadrul Fondului Antreprenorilor Locali. Editia pilot a programului a presupus derularea unei competitii de idei in urma careia s-a oferit 10.000 lei celei mai interesante initiative propusa de catre organizatiile studentesti ale studentilor Universitatii Tehnice. Realizarea proiectului a presupus o investitie financiara de 10.000 lei din partea Fondului Antreprenorilor Locali, la care s-a adaugat o contributie de peste 20.000 lei a TUIASI.

In aceeasi zona a caminelor T3-T4 se va inaugura, tot pe 24 noiembrie, si una dintre cele mai moderne sali de lectura din Iasi, reabilitata de catre Directia Servicii Studentesti a TUIASI, si acest proiect fiind realizat in parteneriat cu studentii institutiei de invatamant superior tehnic din Iasi. in aceasta sala de lectura va functiona si Societatea Antreprenoriala Studenteasca (SAS – TUIASI), care se doreste a fi un cadru nonformal si prietenos unde ideile de „business” ale studentilor vor prinde contur.

Proiectul de revitalizare urbana este un hibrid intre proiectul propus de Mihaela Sarbu si proiectul propus de grupul de initiativa „Arhitistic”, format din Georgiana Butnariu si Ionut Furdu, cu totii studenti ai Facultatii de Arhitectura.

***


Fondul Antreprenorilor Locali a fost initiat de Fundatia Comunitara Iasi in anul 2015, prin intermediul Cardului Comunitatii – program de dezvoltare comunitara prin care se sprijina antreprenoriatul local. Antreprenorii implicati in acest program au constituit un fond de finantare nerambursabila a proiectelor de revitalizare urbana, fiind vizate pentru a primi bani acele proiecte prin care spatiile devalorizate din Iasi isi recapata utilitatea si estetica.
La editia pilot a Fondului au contribuit antreprenorii: Tuffli, Tulip, Jassyro, Hill Center, Papucei, Junior Clinic,  Teo’s Café, Cuptorul Moldovencei, Cake Expert, Retro Caffe, Aroma Zen, Voila Coffe, Friscot, Restaurant Traian, Artizan Café, La bacanie, Mignon.

randare_proiect_campus_21


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate