Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
”Frumusețea în Grecia Preistorică” prezentă la Muzeul Național al Banatului Timișoara
(Arte vizuale)
In contextul expozitiei internationale HEINRICH SCHLIEMANN – DESCOPERITORUL TROIEI, gazduita in premiera nationala de Muzeul National al Banatului Timisoara, vizitatorii au privilegiul de a redescoperi cateva dintre cele mai reprezentative repere din istoria Greciei preistorice, in cadrul unui nou eveniment. Inspirat din frumusetea Greciei preistorice, evenimentul va avea loc miercuri, 29 noiembrie, incepand cu ora 17:00, in mansarda B2 a Muzeului National al Banatului Timisoara.
Pe langa oportunitatea vizitarii expozitiei Heinrich Schliemann - Descoperitorul Troiei, moda Greciei preistorice va fi readusa in zilele noastre prin mijloace de expresie ale unui artist, de aceasta data prin intermediul unei prezentari de moda epice, conceputa de Casa de Moda Ellis by Eli Laslean.

Colectia vestimentara ce poarta semnatura creatoarei Eli Laslean a fost gandita si creata sa reproduca cateva dintre lucrarile semnificative pentru istoria artei. Eli Laslean este renumita pentru atentia extraordinara acordata celor mai mici si aparent nesemnificative detalii, si, de asemenea, se claseaza printre designerii preferati ai Primei Doamne a Romaniei.

Viziunea inovativa a creatoarei Aldona Pintea din Timisoara asupra bijuteriei va adauga un plus de eleganta tinutelor vestimentare realizate in stil grecesc. Asemenea unor zeite antice, cu parul ornamentat cu elemente florale, perle sau alte paiete in nuante de auriu, alb sau argintiu si un machiaj delicat recreat de Antoanela Sopa (Kelly Image), modelele vor defila sub privirile celor prezenti, inspirand  puritate, noblete si eleganta. Incursiunea in trecutul indepartat al Greciei se va incheia in aceeasi nota versatila si eleganta, cu un cocktail de socializare.

Expozitia HEINRICH SCHLIEMANN – DESCOPERITORUL TROIEI de la Muzeul National al Banatului Timisoara, poate fi vizitata pana la data de 25 februarie 2018. Programul de vizitare este de marti pana duminica, intre orele 10- 18, la BASTIONUL THERESIA, STR. MARTIN LUTHER NR. 4.

Expozitia cuprinsa in ”Proiectul minimal al evenimentelor culturale 2017”, reprezinta o colaborare cu Muzeul de Pre- si Protoistorie din Berlin si aduce in prim plan viata si cariera marelui arheolog Heinrich Schliemann (1822-1890). Alaturi de colectia de obiecte si manuscrise personale a celebrului descoperitor german donata muzeului din Berlin, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile facute la Troia si Micene. In cadrul acestei expozitii poate fi admirata maestria orfevrariilor care au creat obiectele din asa numita „comoara a lui Priam”, aduse in replica la Timisoara, orginalele aflandu-se la Muzeul de Arta Puskin din Moscova. Aducerea acestor bunuri muzeale de exceptie a fost posibila datorita fondurilor generoase alocate de catre Consiliul Judetean Timis si a stranselor legaturi culturale si stiintifice dintre Muzeul National al Banatului si Muzeul de Pre- si Protoistorie din Berlin.
Expozitia se adreseaza publicului larg si are ca obiectiv prezentarea unei personalitati de marca a arheologiei, care prin dedicatia lui a contribuit masiv atat la fundamentarea metodelor de cercetare, cat si la prezentarea rezultatelor acestora tuturor iubitorilor de istorie. Expozitia internationala „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei” aduce pentru prima data in Romania vase ceramice si de argint, idoli de marmura, obiecte de bronz, si multe altele.

Poster_Grecia preistorica

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate