Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Expoziție Personală Metehne, Sorin Iosub
(Arte vizuale)
Un eveniment Contemporanii la Biblioteca Nationala a Romaniei.
Bucuresti, 07 decembrie 2017 – 04 ianuarie 2018.
Avem deosebita placere sa anuntam ca joi, 07 decembrie, orele 19:00, spatiul expozitional de la parterul Bibliotecii Nationale a Romaniei (intrarea principala, din parcare), Bd. Unirii nr. 22, Bucuresti, a avut loc deschiderea expozitiei personale de pictura Metehne, semnata Sorin Iosub, insotita de lansarea catalogului cu acelasi nume.

Expozitia, organizata in cadrul proiectului Cultural Contemporanii, va reuni un fond de aproximativ 20 de lucrari de pictura, rezultante ale unor perioade relevante de meditatie si consum artistic ale pictorului Sorin Iosub. De asemenea, in spatiul dedicat expozitiei, va fi prezenta inclusiv cartea  Exil de voie semnata Theodor Rapan a carui ilustratie este realizata de Sorin Iosub.

Doua dintre reperele stilistice ale picturii lui Sorin Iosub sunt suprarealismul si dadaismul, in aceasta ordine si derivate cu prefixul “post”. Aspectele de factura expresionista, prezente si ele intr-o suma de lucrari, au mai degraba functia de citate vizuale decat de jaloane morfologice. Indiferent de subiect, iconografie sau referinte culturale, relationarea cu imaginarul este o constanta in creatia artistului, ale carui abordari interfereaza deopotriva subconstientul colectiv si dicteul automat. Se spune ca un pictor adevarat se formeaza intre 30 si 40 de ani, exprimarea in conditii depline survenind ulterior. In prezentul scrierii acestor randuri, artistul poseda deja un complex si coerent sistem de gandire plastica. Asa cum poate fi insa diferit de la un ciclu de lucrari la un altul, ramanand totodata acelasi, este posibil ca surprizele pe care ni le va oferi in viitor sa fie de proportii. Stapan pe mijloacele tehnice la care apeleaza, dispus sa riste, in sensul ca refuza confortul retetelor personale in favoarea unui experimentalism moderat, Iosub are un puternic potential de dezvoltare. Important este faptul ca mijloacele nu se transforma niciodata in scop si ca naratiunea nu impieteaza asupra compozitiilor, intotdeauna complexe, niciodata prolixe. Simtul masurii joaca un rol important in acest sens.
- Mihai Plamadeala, critic de arta

In deschidere va lua cuvantul Maria Pasc, curatorul expozitiei.

Expozitia de pictura Metehne va putea fi vizitata in perioada 07 decembrie 2017 –  04 ianuarie 2018, in orele de program ale Bibliotecii Nationale a Romaniei.

 -----------------------------
Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura, expozitii, pentru educarea sensibilitatii estetice a publicului.

Contemporanii_Sorin_Iosub_pt_Maria_Pasc


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate