Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Instalații video, artă textilă, performance, pictură și sculptură în expoziția artiștilor belgieni Parcurs Bru>><
(Arte vizuale)
Programul Expozitional ARCUB 2018 se deschide joi, 8 februarie, ora 18:00, cu vernisajul expozitiei PARCURS BRU>><<BUH, semnata de artistii conceptuali belgieni Pierre Van Hulle si Léa Scope. Expozitia organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB, este curatoriata de Simona Tartacuta si poate fi vizitata zilnic la sediul ARCUB din strada Lipscani 84 – 90, in perioada 8 februarie – 1 aprilie.
Inspirata de contrastele oferite de societatea romaneasca aflata in plina transformare, expozitia PARCURS BRU>><<BUH propune o calatorie in spatiu si timp, care invita vizitatorul sa faca legatura intre lucrari, sa parcurga propriul traseu pana la punctul in care isi va redescoperi copilul interior.

Folosindu-se de lucrari picturale, de sculptura, arta textila, fotografie, instalatii video si performance, Pierre Van Hulle si Léa Scope expun interpretari diverse ale ideii de parcurs.

Memoria este o notiune regasita in mod recurent in lucrarile celor doi artisti, o idee ce invita la multiple intoarceri in trecut sau la calatorii spre viitor”,

declara curatorul expozitiei, Simona Tartacuta.

Cei doi tineri artisti belgieni au gasit ecou pentru lucrarile lor in specificul societatii romanesti, aflata „undeva intre scleroza si optimism, intre o generatie mutilata si setea de vindecare a celei ce urmeaza, intre modernitate si traditie, o societate alterata de derapajul consumului si, totodata, aflata in fata unui echilibru mai constient, bazat pe principii de responsabilitate ecologica”. (Simona Tartacuta)

Pierre Van Hulle >> Dupa incheierea studiilor de cinematografie, artistul intra in contact cu artele plastice prin intermediul instalatiilor video. Esenta demersului sau artistic se regaseste in interogatia asupra materiilor si a mediilor folosite prin abisalizare (mise en abime), prin gesture repetitive, prin urmele lasate pentru amintirea proceselor. Observator al propriilor experimente, artistul se concentreaza asupra efectului, priveste cu atentie obiecte anodine, acte sau motive, pe care le exploateaza pana la esenta, le dizolva prin aglomerare, le deturneaza de la scopul lor primar.

Léa Scope >> Absolventa a École de Recherche Graphique, Léa Scope detine o diploma in benzi desenate si ilustratie si un titlu de Master la Académie Royale des Beaux Arts din Bruxelles. in 2013 creeaza Léascopul, imaginat ca un laborator de experimentare transdisciplinara, care devine functional cu ajutorul diverselor proiecte sau personaje. Ambalate si apoi dezvelite, personajele apar si dispar. Revela figuri succesive, asemenea unor caleidoscoape, care prin perpetua renastere proiecteaza cele mai profunde vise. In paralel cu activitatea artistica este model, animatoare si preda lectii de cusut, desen, benzi desenate si ilustrare.

PARCURS BRU>><<BUH este prima expozitie a Programului Expozitional ARCUB 2018. Dupa ce in 2016, ARCUB s-a pozitionat rapid ca unul dintre cele mai importante spatii expozitionale de arta contemporana din Capitala, anul trecut a continuat sa aduca in atentia publicului opere valoroase de arta, artisti consacrati si emergenti, dar si seria de conferinte tematice „Ce punem in rama?”.

AFIS Expozitia PARCURS BRU BUH


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate