Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Bucharest Gaming Week a strans la prima editie peste 10.000 de pasionatii de esports, gameri dedicati și oameni din industria de game development din Romania, majoritatea
(Arte vizuale)
Bucharest Gaming Week a strans la prima editie peste 10.000 de pasionatii de esports, gameri dedicati si oameni din industria de game development din Romania, majoritatea participantilor fiind prezenta in weekendul 27-28 ianuarie.
Vizitatorii au participat la numeroase activitati care s-au desfasurat la standurile expozantilor unde au avut loc peste 50 de competitii si tombole, iar fani de toate varstele s-au adunat pentru a se intalni cu creatorii de continut, jucatorii profesionisti si youtuberii preferati.

Evenimentul central a avut loc la Romexpo, unde atractiile principale au fost finalele esport ESL Southeast Europe Championship si Finala Sezonului 3 al Turneului National de League of Legends. Castigatorii au fost: echipa BPro (Bulgaria) la turneul de Counter Strike: Global Offensive, echipa romaneasca Nexus Gaming la League of Legends si jucatorul Georgios “Likeabawse” Papadimitrakopoulos (Grecia) la turneul de Hearthstone. Finala Sezonului 3 a Turneului National de League of Legends a fost castigata de echipa romaneasca RedFear. Premiile totale ale acestor competitii au depasit suma de 16.000 Euro.

BGW_2


BGW_3


In cadrul Bucharest Gaming Week vizitatorii au participat la urmatoarele activitati: un workshop de game design dedicat liceenilor, o expozitie de concept art cu creatii din jocurile realizate in Romania, un panel cu reprezentanti ai industriei de game development din tara si un game jam de 48 de ore care s-a concretizat cu un numar de 15 jocuri digitale si non-digitale realizate in timp record.

Printre momentele de top ale evenimentului central de la Romexpo se enumera prezenta Armatei Romaniei, turneul de PlayerUnknown’s Battlegrounds Romania Invitational sustinut de HyperX, Turneul de Clash Royale, cu premiul de 1000 de euro, turneul Gateway VR Arena, organizat de catre cei de la Gateway VR si prezenta studiourilor romanesti de game development, in cadrul standului RGDA.

Bucharest Gaming Week a fost organizat de catre Primaria Capitalei prin ARCUB.

BGW_1

 
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate