Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Lansare de ziar experimental și expoziție foto
(Arte vizuale)
Centrul de Fotografie Documentara va invita la lansarea ziarului PeriferiaB si expozitie foto “Doi ani de Zane”. Marti, 6 februarie, ora 18:00, Apollo111 - Strada Actor Ion Brezoianu 23 – 25, Palatul Universul, corp B - CdFD va asteapta cu un mix de muzica, tiparituri experimentale, expozitie foto si colectii de vederi in serie limitata.

Grataragii, corporatisti, pescari, nou-imbogatiti, persoane defavorizate, columbofili, ciobani, culegatori de plante medicinale, vrajitoare, maratonisti, pasionati de aeromodelism - cu totii, dintr-un motiv sau altul, isi intersecteaza vietile in inelul periferic al capitalei.

Dupa o documentare de doi ani, intr-o echipa mixta de fotograf, jurnalist-antropolog, sociologi, designer, urbanisti si activisti, lansam ziarul experimental PeriferiaB intr-o singura editie cu un tiraj unic de 500 de exemplare. Ziarul va fi distribuit gratuit.

Pentru acest proiect, fotograful Petrut Calinescu, cofondator CdFD, a castigat locul 1, categoria “Photo Stories” la Balkan Photo Awards 2018.

Dupa DOI ANI de ZANE, in care Ioana Carlig si Marin Raica, cofondatori CdFD, au documentat viata in comunitati izolate din Romania si Republica Moldova, marcheaza aniversarea cu o expozitie foto.

“Cand reusim sa fotografiem o zana, ne simtim, probabil, ca atunci cand ielele iti iau mintile. “ Ioana Cirlig

Puteti vedea aici galeria aniversara ce marcheaza doi ani de Zane.

Cine suntem?

Petrut Calinescu, Ioana Carlig, Marin Raica si Ioana Calinescu, echipele din spatele proiectelor Mandrie si Beton, Post-Industrial Stories, PeriferiaB si Zane.

Lucram la proiecte de fotografie documentara pe termen lung, pe care le incheiem cu expozitii foto, albume de fotografie, carti obiect, serii-colectie de vederi si alte tiparituri experimentale.

Ce facem?

Pentru prima data in Romania, finantam proiecte noi, documentate pe termen lung, prin granturi de fotografie. Lansam prima colectie de albume de fotografie documentara din Romania. Crestem o arhiva digitala de fotografie contemporana, axata pe proiecte desfasurate pe termen lung, centrate in jurul unei idei.

Eveniment realizat cu sprijinul Recolamp.

Aceste proiecte sunt cofinantate in 2017-2018 de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) si Ordinul Arhitectilor din Romania.

afish


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate