Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Primăvară, primăvară, înăuntru și afară! Expoziție de pictură mică (și sculptură mare) de Mariana Gordan
(Arte vizuale)
Consultant artistic: Antigona Silvia Rogozea
VERNISAJ: joi 15 februarie 2018, ora 17:00.
FINISAJ: luni 5 martie, ora 17:00.

CENTRUL DE CULTURA ARHITECTURALA al UNIUNII ARHITECTILOR DIN ROMANIA
STR. J.L. CALDERON NR. 48, BUCUREsTI

PRIMAVARA, PRIMAVARA, INAUNTRU SI AFARA!

PRIMAVARA INAUNTRU se refera la curatenia de primavara a casei, mai precis la podele noi, pictate abstract-expresionist si lacuite luxos. Anul acesta, tema este POMPEI, inspirata cromatic dintr-un fior pompeian. Mici mostre de podea pictata/ lacuita sunt expuse atat pentru publicul iubitor de arta, cat si pentru designeri de interior si arhitecti interesati in semnatura artistei Mariana Gordan pe o podea.

PRIMAVARA de AFARA este o colectie de peisaje mici (aproximativ 20x20 cm), pictura in ulei, tehnica sgraffitto, care consta in mai multe straturi de culoare desenate cu coada pensulei, revenind cu multa energie, lasand sa se releve culoarea de fond/ grundul.

„Aceasta tehnica presupune multa munca de pregatire a suprafetei, dar pictura o fac rapid, cu spontaneitate... sa captez efemerul! Natura se schimba tot timpul, aparatul foto capteaza frumusetea neegalata a naturii, iar eu vreau sa retraiesc emotia si sa ii pastrez misterul… Asa cum fac si portrete de spirit, fara sa ma pierd in detalii de fizionomie, riduri, guse, etc.”,

declara Mariana Gordan.


Exact acum un an, Mariana Gordan a expus in acelasi loc sculptura NOMADA (matrita in ghips 1,4 x 1,4m), care ramane gazduita la UAR pana isi gaseste un loc permanent, inauntru sau afara...

Un aspect inedit si in premiera absoluta al acestei expozitii, cu lucrari pictate si aduse de la Londra, este faptul ca preturile vor fi in lei, dar cu aceeasi cifra in lire sterline. O lucrare pe care o cumperi la Londra, de la atelierul artistei, cu £500 (lire sterline), in Romania va costa 500 lei (de circa cinci ori mai ieftina). De ce? Pentru ca Mariana Gordan sustine cu convingere ca puterea de cumparare a lirei in Marea Britanie este egala cu puterea de cumparare a leului in Romania.

Daca nu credeti, veniti sa o intrebati personal. Dupa cuvantul de deschidere. Mariana Gordan fi fericita sa stea la un pahar de vorba cu vizitatorii.

Nomada_Mariana Gordan


Mariana Gordan locuieste la Londra din 1979, unde picteaza, sculpteaza si scrie. Cunoscuta pentru productia de mozaic la trei statii de metrou londoneze, Tottenham Court Road, Oxford Circus si Finsbury Park Station, din 1985 (v. reportaj Sebastian Secan, Kanal D. 06-08-17, si recentul interviu online cu Eveline Pauna 10-01-2018 www.evelinapauna.ro), a publicat in 2015 STATE PROPERTY - My Cold War Memoir (in limba engleza) la Editura Charmides din Bistrita-Nasaud. Mariana Gordan a inceput sa expuna in tara din 1995 la Teatrul National, sala Rotonda (cu sculptorul Mircea Roman), la invitatia lui Mihai Oroveanu, la Tg. Mures, Cluj si Bistrita,dar si la Bucuresti la Carturesti si la Uniunea Scriitorilor. In prezent, artista si scriitoarea isi propune sa petreaca tot mai mult timp in Romania.

Mai multe informatii: www.marianagordan.com


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate