Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Vernisajul DOUĂ PLANURI, semnat Victor Fota, la Imbold
(Arte vizuale)
Imbold, Galeria prezinta prima expozitie  personala a unuia dintre cei mai promitatori pictori tineri romani: Victor Fota - Doua planuri, joi, 11 aprilie, de la orele 20:00.

Victor Fota, artist si tanar absolvent al  Universitatii de Arte, Bucuresti, isi prezinta prima colectie de tablouri inspirate din concepte ale stiintei fizicii (primul plan) si o miniserie de personaje din ideologia antica (al doilea plan).
In acelasi timp, cele doua planuri sunt un laitmotiv usor de recunoscut in toate lucrarile prin jocul de culori, forme si simboluri, prin suprapunerea prim-planului cu planul aparent secundar care, intotdeauna punctat minutios, atrage si surprinde privirea.

Expozitia, un experiment cromatic, simbolistic si la nivel de reteta de preparare a vopselurilor, este unificata si de repetitivitatea grafica a formelor. Aceasta constanta simbolizeaza energia din univers, un singur sir de linii se aseamana cu o unda, pe care orice particula o formeaza, de la radiatii gama la microunde.

Expozitia pe care o puteti vizita la Imbold, Galeria este formata din: Efectul Auger, Legea universala a gravitatiei lui Newton, La viteza luminii, Eterul lui Platon, Bosonul Higgs, Jupiter si dincolo de infinit, Principiul incertitudinii al lui Heisenberg si Simplexity.

Miniseria de tablouri a fost realizata printr-o reteta traditionala a picturii in ulei, tehnica flamanzilor. Aceasta tehnica se realizeaza pe o panza grunduita in mai multe straturi, obtinandu-se in final o suprafata fina, dupa care urmeaza aplicarea straturilor succesive de pelicule de culoare semi-transparente si un ingredient personal al artistului: un medium preparat personal dupa retetele vechi, rezultand glasiuri ce dau un efect de profunzime peliculei de culoare. Aceasta succesiune de pelicule transparente si semi-transparente, pe langa efectul optic, ofera o foarte buna rezistenta in timp.

Lucrarile artistului tin pasul cu muzica, mai exact, cu muzica electronica. Victor Fota marturiseste ca incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de efectul muzicii pentru ca „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.

Doua planuri este o expozitie prezentata de Asociatia Culturala Imbold.
Curatori: Andrei Argaetic
Expozitia Doua planuri poate fi vizitata la Imbold, Galeria – Strada Polona, Nr. 40, Bucuresti, in perioada 11 aprilie - 8 mai, de luni pana duminica, in intervalul orar 13:00 – 20:00.

_______________________________________________________________

Asociatia Culturala Imbold este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative din Romania. Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociatiei Imbold si un spatiu independent de generare si expunere de arta contemporana. Spatiul galeriei este dublat de cel al bistro-ului de arte din mansarda – Acuarela.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate