Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Artistul conceptual Pierre van Hulle în dialog cu publicul la prima conferință #CePunemÎnRamă? 2018
(Arte vizuale)
Pornind de la afirmatia „O carte apartine in primul rand cititorului”, artistul belgian Pierre Van Hulle va deschide dialogul cu publicul in cadrul primei conferinte din seria #CePuneminRama? din acest an. Intitulata Partea celuilalt, conferinta face parte din Programul Expozitional ARCUB 2018 si va avea loc marti, 6 martie, incepand cu ora 18:00, in Sala Cafenea, la ARCUB, strada Lipscani 84 – 90.
Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB.

Pierre Van Hulle este unul dintre artistii expozanti din cadrul PARCURS BRU>><<BUH, expozitia curenta de la ARCUB, ce exploreaza diversele interpretari ale notiunii de parcurs. Constient ca instalarea lucrarilor presupune o intreaga munca de echipa, ce da loc intalnirilor si comunicarii, artistul propune aceasta conferinta ca pe un moment de dialog cu publicul prezent.

Din perspectiva propriului sau parcurs, Pierre Van Hulle va impartasi publicului punctul sau de vedere despre arta, demitizand statutul operei de arta si al artistului, fara sa subestimeze importanta si forta expresiei artistice. Un element recurent al discursului sau este bucuria experimentarii, fara a lasa deoparte efortul si invatarea unui limbaj deschis oricui doreste sa il invete, in cazul nostru arta contemporana.

Pierre Van Hulle
Dupa incheierea studiilor de cinematografie, artistul intra in contact cu artele plastice prin intermediul instalatiilor video. Esenta demersului sau artistic se regaseste in interogatia asupra materiilor si a mediilor folosite prin abisalizare (mise en abime), prin gesturi repetitive, prin urmele lasate pentru amintirea proceselor.
Observator al propriilor experimente, artistul se concentreaza asupra efectului: o forma, un concept sunt uneori declinate in alt mediu.

Artistul priveste cu atentie obiecte anodine, materiale sau virtuale, acte sau motive. Le exploateaza pana la esenta, le dizolva prin aglomerare, le deturneaza de la scopul lor primar. Gestul artistic asupra materiei, cvasi performativ, devine adesea o lucrare in sine.

Seria de conferinte #CePuneminRama?
Initiata in 2017, seria de conferinte #CePuneminRama? se adreseaza atat celor activi in industriile creative, in institutiile culturale si in scena de arta, cat si tuturor celor care doresc sa constientizeze rolul creativitatii in societate.

Programul de conferinte de la ARCUB functioneaza ca un mediu de analiza si schimb de idei al carui scop este constientizarea diferitelor fatete, pragmatice si estetice, ale comportamentelor creative contemporane.

Cu un caracter interdisciplinar, #CePuneminRama abordeaza probleme de antropologie culturala, de discernamant estetic si de responsabilitate, prezentand exemple integrate din arta, design, arhitectura, cercetare, care pot conduce audienta la o privire lucida in sensul creatiei si creativitatii.

Detalii pe www.arcub.ro

Ce punem in rama_


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate